Hoe word je niet verliefd?

Sommige mensen willen graag verliefd worden. Maar het kan ook slecht uitkomen of je kan verliefd worden op de verkeerde persoon.

Heb je er zelf invloed op. Kan je ervoor kiezen om niet verliefd te worden? Hieronder lees je wat tips om niet verliefd te worden.

Voorkomen is beter dan liefdesverdriet

Stel je vindt iemand heel aantrekkelijk, maar je weet dat het nooit iets kan worden. Misschien heeft de persoon in kwestie al een relatie, of is het de afstand die een eventuele relatie onmogelijk maakt. Of het gaat om een collega, of nog erger, je baas en een relatie op het werk is niet toegestaan. Ben je iemand die snel verliefd wordt en daarna vaak weer met de brokken zit? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je liever niet verliefd wilt worden op iemand. De beste manier is natuurlijk om contact zo veel mogelijk te beperken. Wat kan je verder doen om romantische gevoelens in de kiem te smoren en liefdesverdriet te voorkomen?

Let op je lichaamstaal

Je lichaamstaal zegt vaak meer dan de woorden die uit je mond komen. Probeer je bewust te zijn van de signalen die je door gebaren en bewegingen uitstraalt. Als je contact hebt, hou het dan zo zakelijk mogelijk. Houd afstand en ga niet te dichtbij staan of zitten. Probeer om je niet al te gracieus, elegant of zelfs sensueel te bewegen.

Neem niks aan

Neem niks aan van die andere persoon. Geen aardigheidjes, geen hulp, geen goede raad, geen diensten, niks. Maar bied die persoon zelf ook niks aan.

Vermijd oogcontact

Probeer hem of haar niet in de ogen te kijken en niet zijn of haar blik te zoeken.

Maak jezelf niks wijs

Besteed geen tijd aan ‘wat als’ scenario’s. Wat als die andere persoon nou eens geen relatie had of niet je baas of collega was. Het is niet zo, dus besteed er ook geen tijd aan. Als je weet dat iemand onbereikbaar is, dan wordt hij of zij daar vaak nog aantrekkelijker door. Probeer die persoon niet te gaan idealiseren, en doe niet of je de soulmate van je leven gevonden hebt, maar niet kan krijgen. Je maakt jezelf alleen maar ongelukkig.

Geen persoonlijke informatie

Als je iemand leuk vindt, wil je graag alles van hem of haar weten. Maar hoe meer je weet, hoe verliefder je vaak wordt. Wissel dus geen persoonlijke informatie uit. En zorg dat je geen luisterend oor bent waar hij of zij zijn problemen kwijt kan.

Leg je fantasie aan banden

Ben jij zo’n hopeloos romantisch type die zich makkelijk dingen kan inbeelden? Voorkom dat je gaat fantaseren over die andere persoon. Op het moment dat je je gedachten voelt afdwalen, probeer je het af te kappen en ga je iets anders doen.

Blijf vriendelijk

Het is iemand waar je door omstandigheden, niet verliefd op wil worden. Niet iemand die je niet aardig vindt of waar je een hekel aan hebt. Er is geen enkele reden om vervelend tegen iemand te doen.

Zorg dat jullie niet samen zijn

Probeer maatregelen te treffen waardoor jullie niet samen hoeven zijn. Dat kan door te zorgen dat er anderen bij je zijn of door de kans te verkleinen dat je op plaatsen bent waar je hem of haar tegen kan komen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.