Foto: Frank mckenna/Unsplash

Hoe houd je je relatie leuk en spannend?

Als je elkaar net leert kennen, of net verliefd bent, dan is alles leuk. Alles lijkt een avontuur en is spannend. Dat klopt ook wel een beetje want alles wat je voor het eerst samen doet, is nieuw. Maar als het nieuwtje eraf is kan de sleur in je relatie komen. Voor je het weet worden jullie opgeslokt door het leven van alledag. Vroeg of laat wordt het allemaal wat minder romantisch en bijzonder. Heb je dat moment bereikt, dan zullen jullie zelf dingen moeten bedenken om het plezier terug te vinden. Je zult dan merken dat je meer tijd en energie in je relatie moet steken om het leuk en spannend te houden.

Wat kan je allemaal doen?

#1 Breng tijd samen door

Na verloop van tijd kunnen jij en je partner zo door je eigen bezigheden opgeslokt worden, dat er maar weinig tijd overblijft om echt samen door te brengen. Bovendien kunnen partners op den duur lui worden. Ze vergeten om het elkaar naar de zin te maken, om hun best voor elkaar te doen. Om een relatie goed te houden is het belangrijk om tijd samen door te brengen. Echt samen, dus zonder kinderen, vrienden of familie. Besteed weer tijd aan elkaar. Want alleen als je samen bent, is er ruimte voor intimiteit. Breng de romantiek terug in je relatie en verbeter je seksleven door je partner te verrassen met sexy lingerie of een spannend seksspeeltje.

#2 Kom uit je comfort zone

Het lijkt een goede ontwikkeling, als je tevreden bent met je geliefde en je helemaal op je gemak voelt in je relatie. Maar het heeft ook een nadeel. De noodzaak en de behoefte om je in te spannen voor je relatie neemt hierdoor flink af. Als je je iedere avond in je joggingbroek voor de tv laat zakken, kan je partner zich verwaarloosd gaan voelen of gefrustreerd raken of jullie raken allebei verveeld.

Probeer je daarom niet al te comfortabel te voelen en stap wat vaker uit je comfort zone. Doe iets anders, iets nieuws, iets waaruit blijkt dat je moeite wilt doen voor de ander. Je hoeft niet altijd grootse gebaren te maken. Een complimentje maken, wat vaker een lief appje sturen of je weer eens sexy aankleden, is alvast een goed begin.

#3 Herinner je waarom je verliefd werd

Echte verliefdheid is maar tijdelijk. Daarom is het goed om vaker terug te denken aan hoe het was toen jullie verliefd waren. Het is belangrijk om je te herinneren waarom je verliefd werd. Want dat kan je tenslotte makkelijk vergeten tussen alle huishoudelijke klusjes en evt. aandacht vragende kinderen door.

#4 Breng niet al je tijd samen door

Natuurlijk vind je het leuk om tijd door te brengen met je partner. Maar voor een leuke en spannende relatie is het niet nodig om als zwaan kleef aan door het leven te gaan. Sterker nog, door af en toe eens iets alleen te doen of met vrienden, kan het weer aangenaam zijn om thuis te komen. Dus gun elkaar die vrijheid om af en toe zijn eigen dingen te doen.

#5 Probeer een weekend zonder schermen

Je mobiele telefoon, sociale media, je laptop. De meeste mensen staan ermee op en gaan ermee naar bed. Niet erg romantisch natuurlijk als jij en/of je partner constant op het één of andere scherm zitten te turen. Het voorkomt bovendien dat je tijd samen doorbrengt. Dus leg die schermen eens wel voor een weekend. Het zal even afkicken zijn en jullie zullen andere dingen moeten bedenken om te doen. Nou vooruit, samen een romantische film kijken kan geen kwaad natuurlijk.

#6 Speel samen een spel

Samen een spel spelen kan heel leuk, spannend en zelfs romantisch zijn. Een spel spelen is ook een goede bezigheid als jullie besluiten om even geen schermen te gebruiken als in #5. Je hebt zoveel leuke spellen waarmee je je kan vermaken of de competitie mee aan kunnen gaan. Er zijn ook spellen die speciaal bedoeld zijn om partners interessante vragen te stellen of pikante opdrachten te geven. Net waar jullie voorkeur naar uitgaat.

#6 Ga samen op reis

Je hoeft geen wereldreis te maken. Een dagtochtje maken of weekendje weg is ook al prima. Het geeft je de mogelijkheid om samen nieuwe dingen mee te maken. Dat levert nieuwe gespreksstof op en terwijl je onderweg bent, heb je alle gelegenheid zonder afgeleid te worden, met elkaar te praten. Bovendien is het goed om even uit je vertrouwde omgeving weg te zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.