Heeft het zin om een man jaloers te maken?

Als een man niet laat zien dat hij geïnteresseerd in je is of je niet genoeg laat merken of hij je wel echt leuk vindt, dan kan het een goed idee lijken om een man jaloers te maken.

Als je iemand jaloers wilt maken, dan doe je dat omdat je zijn aandacht wilt en niet krijgt. Je hoopt dat hij je aantrekkelijker vindt, door hem te laten zien dat andere mannen je wel zien zitten en hem bang te maken dat je voor iemand anders kiest.

Een man jaloers maken, hoe doe je dat?

Je kunt iemand jaloers maken door extra aandacht te besteden aan of flink te flirten met een andere man. Je kunt ook leuke foto’s van jou en die ander op je Facebook zetten en laten zien dat je je prima vermaakt zonder hem. Dat zijn allemaal weinig subtiele manieren. Je kunt het ook iets minder opvallend aanpakken. Bijvoorbeeld door niet altijd beschikbaar te zijn als hij je uitnodigt of gewoon om hem een beetje in onzekerheid te laten zitten en hem een tijdje te negeren.

Heeft het zin?

Om eerlijk te zijn, ik denk het niet. Ten eerste moet je het goed kunnen spelen. Als hij merkt dat je je alleen maar zo gedraagt om hem jaloers te maken, dan heeft het geen zin. Als het er te dik boven op ligt, komt het eerder wanhopig en zielig over en haal je jezelf ermee naar beneden.  En veruit de belangrijkste vraag is: is hij echt geïnteresseerd in je? Als hij je niet leuk vindt of niet leuk genoeg zal het weinig of geen effect hebben.

Hij vindt je leuk

Als hij je wel leuk vindt en je probeert hem jaloers te maken, dan bestaat de kans dat hij je opgeeft omdat hij denkt dat je iemand ander leuker vindt. Of hij besluit het toch een kans te geven en gaat zijn best voor je doen. Tenminste als hij denkt dat hij meer kans maakt dan die ander.

Hij vindt je niet leuk

Als iemand niet in je geïnteresseerd is, dan zal hij het waarschijnlijk niet eens opmerken als je probeert hem jaloers te maken. En mocht hij het wel merken, dan zal het hem niet uitmaken. Verspilde moeite van jouw kant dus. Als hij je best aardig vindt en je probeert hem jaloers te maken, dan zal het waarschijnlijk weinig indruk maken. De kans is groot dat hij verder kijkt of hij iemand ziet die hij ook leuk of nog leuker vindt.

Een goed idee?

Iemand opzettelijk jaloers maken is dus eigenlijk nooit een goed plan. Een jongen of man zal alleen jaloers worden als hij je echt heel leuk vindt. En als hij je al leuk vindt, waarom zou je dan willen dat hij jaloers wordt? Je schiet er niks mee op. Het maakt de situatie hoogstens ingewikkelder. Als iemand je niet leuk genoeg vindt of helemaal niet ziet zitten dan zal hij het of niet merken of niet erg vinden.

Wat doe je dan om zijn aandacht te trekken?

Laat zien dat je plezier hebt zonder hem. Niet gespeeld, maar echt plezier. En zorg er voor dat je iemand bent die het waard is om te leren kennen en een relatie mee te hebben.

Meer tips om de aandacht van een man te trekken.