Zijn dominante mannen aantrekkelijker?

Zijn dominante mannen aantrekkelijk?

Dat is behalve een interessante vraag ook de titel van het boek geschreven door Nicolas Guégen. Hij geeft in dit boek behalve op deze vraag, ook nog antwoord op 99 andere psychologische vragen die alles met verleiding te maken hebben. Een paar voorbeelden:

Soort zoekt soort?

Soort zoekt soort, is deze uitspraak waar? Of trekken tegenpolen elkaar juist aan. Uit onderzoek is gebleken dat mensen een partner kiezen die een vergelijkbare lichamelijke aantrekkelijkheid hebben. Sterker nog. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de kans van slagen van een relatie groter wordt als beide partners als even aantrekkelijk worden beschouwd.

Zijn dominante mannen aantrekkelijker?

Het antwoord op deze vraag is ja. De seksuele aantrekkelijkheid van dominante mannen is groter in vergelijking met minder dominante mannen. Dominantie heeft weinig tot geen invloed op de aantrekkelijkheid van vrouwen.

Maakt make-up aantrekkelijker?

Vrouwen besteden gemiddeld veel tijd en geld aan make-up. Maar vinden mannen vrouwen met make-up ook echt aantrekkelijker? Het antwoord op deze vraag is ja. Vrouwen met make-up worden aantrekkelijker gevonden en eerder benaderd door mannen. Maar terecht wordt opgemerkt dat het ook zou kunnen zijn dat vrouwen zich door het dragen van make-up zelfverzekerder voelen en daardoor aantrekkelijker gevonden worden.

Interessant

De vragen die in dit boek gesteld worden zijn zonder twijfel interessant. Wie wil er niet weten wat aanspreekt als je een dating advertentie zet, of welke invloed je kleding of kleur van je haar heeft op je aantrekkingskracht. Dit is allemaal onderzocht en de onderzoeken en uitkomsten zijn leuk om te lezen en geven je veel informatie over het mysterie rond de verleiding. De vragen zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken:

  • Wat zien we in de ander?
  • Zintuigen en de liefde
  • Uiterlijk schoon
  • Kleding en verleiding
  • Non-verbale communicatie en verleiding
  • De taal van de liefde.

Nicolas Guéguen is professor sociale en cognitieve psychologie aan de Universiteit van Zuid-Bretagne. Hij publiceert regelmatige artikelen en boeken over gedragspsychologie.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.