Wil je een dagje makkelijk maar toch lekker eten? Maak dan deze pasta pesto kip salade een keer.
Pasta pesto kip salade
Dit is een snelle en makkelijk te maken maaltijdsalade die ook goed in de smaak valt bij kinderen. Geef er een frisse salade bij.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 el citroenmayonaise (of mayonaise met citroensap)
- paar plakjes uitgebakken bacon
- 1 bouillonblok (kippenbouillon)
- 150 ml groene pesto (walnotenpesto is ook heel lekker)
- 500 g pasta (b.v. spirali)
- een paar zongedroogde tomaten op olie
- geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Doe de kipfilets met een halve liter water en het bouillonblokje in een pan en kook ze in 10 minuten gaar.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de kip in kleine stukjes. Snijd de bacon in stukjes en de tomaatjes fijn.
- Meng de kip, bacon en tomaatjes door de pasta. Voeg de pesto toe en de citroenmayonaise. Meng alles goed en rasp of strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Zelf pesto maken
Je kunt de pesto kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. Lees hier hoe je pesto nog meer kunt gebruiken. Hieronder vind je het recept voor groene pesto, maar probeer ook eens om rode pesto te maken.
Recept groene pesto
Ingrediënten
- 50 g basilicumblaadjes, grof gescheurd
- 1 teentje knoflook
- 50 g pijnboompitten
- 1 dl olijfolie extra vergine
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas geraspt
- zout en peper
Instructie
- Doe de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten en wat van de olijfolie in de blender.
- Blend tot er een bijna fijne pasta ontstaat. Voeg dan de rest van de olijfolie toe, roer geraspte kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Je kunt de pesto ongeveer een week in de koelkast bewaren.