pensioen

Weet jij hoe jouw pensioen ervoor staat?

Wil jij graag weten hoe jouw pensioen ervoor staat? En wil jij weten wat er gebeurd met jouw pensioen als het economisch allemaal mee zit of tegen zit? Met de pensioenchecker weet je binnen 2 minuten hoe je er financieel voor staat en hoe je pensioen is opgebouwd. Dit kan eenvoudig online en door de beveiligde omgeving via DigiD blijven je gegevens alleen voor jou zichtbaar. De pensioenchecker is een initiatief van alle grote pensioenaanbieders van Nederland. Na het inloggen zie je direct hoe je er financieel voor staat en hoe hoog je pensioen gaat zijn. Een heerlijk idee voor later, aangezien je zo zekerheid en helderheid creëert.

Wat kan je allemaal zien in de pensioenchecker?

Doordat de meeste pensioenfondsen deelnemen aan de pensioenchecker kan je zien hoeveel pensioen je uitgekeerd krijgt als je met pensioen gaat. Dit gaat om het pensioen dat je hebt opgebouwd via je werkgevers, maar ook de AOW uitkering die iedereen krijgt. Hierdoor heb je een handig financieel totaaloverzicht. Ook kun je zien wat de effecten zijn wanneer je eerder of later met pensioen gaat en wat het effect gaat zijn als je spaargeld in je pensioen stopt. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die je later hebt. Want wil je eerder stoppen met werken? Dan is het handig om te checken of dat financieel ook kan. Met de pensioenchecker heb je dus direct een helder overzicht. De hoogte van het pensioen dat wordt uitgekeerd en hetgeen er nu in de app staat kan wel verschillen. Dat heeft te maken met economische omstandigheden, zoals de inflatie, de hoogte van beleggingen en de rente die op dat moment geldt.

Hoe veilig is de pensioenchecker?

Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan de app gratis downloaden en gebruiken. Toch kan niemand anders bij jouw gegevens en dat heeft te maken met de inlogprocedure. Door gebruik te maken van DigiD weet je zeker dat niemand anders bij jouw gegevens kan komen. Je pensioenopbouw is en blijft dus volledig privé. Ook jouw werkgever kan dus niet zomaar in jouw pensioengegevens duiken. Wel zo’n veilig idee!


Wil jij graag weten of je extra moet sparen voor je pensioen?

Of wil je weten hoeveel pensioen jij nu hebt opgebouwd? Gebruik dan ook de pensioenchecker. Deze app is volledig gratis en 100% veilig. De app is gemaakt op initiatief van alle grote pensioenfondsen en banken zodat iedereen zicht blijft houden op zijn of haar geld. Zie binnen twee minuten hoeveel pensioen jij hebt opgebouwd en hoeveel AOW jij op dit moment krijgt. In de app kan je aangeven of je een partner hebt, aangezien dit van invloed is op de hoogte van de AOW. Je kunt het ook gewoon een keer proberen om te zien of het iets voor je is. Krijg een goed financieel overzicht, zie wat je pensioenopbouw is en bekijk wat de gevolgen zijn van extra sparen of eerder stoppen met werken. Zo weet je dus binnen enkele minuten waar je aan toe bent.