Ook een brandwacht huren?

Een brandwacht huren kan in sommige situaties verplicht zijn, bijvoorbeeld bij een bedrijf in de maritieme of petrochemische sector of bij een bedrijf waar brandgevaarlijke werkzaamheden worden uitgevoerd. In deze situaties kan de omgevingsdienst, gemeente of brandweer een bedrijf of organisatie verplichten om een brandwacht in te zetten. Een brandwacht huren kan dan een goede oplossing zonder het werk te moeten stil leggen. Maar ook als het niet verplicht is kan een brandwacht huren ook voordelen bieden, immers hij is verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving.

In welke gevallen in een brandwacht huren noodzakelijk?

Er kunnen verschillende situaties voorkomen dat het noodzakelijk is om een brandwacht in te huren. Bijvoorbeeld bij een shutdown van een fabriek. Om de veiligheid van de medewerkers te garanderen is het noodzakelijk dat er een brandwacht aanwezig is. Maar het kan ook voorkomen dat een bandinstallatie is afgekeurd, er kunnen dan gevaarlijke situaties optreden. Een brandwacht huren is dan een slimme optie, op deze manier hoeft het werk niet stil gelegd te worden tot het moment dat de brandinstallatie weer naar behoren werkt. Een brandwacht houdt namelijk toezicht op de werksituatie en door zijn aanwezigheid en aquadate handelen kunnen eventuele onveilige situaties worden voorkomen.

Waarvoor kunt u een brandwacht huren?

Naast preventief toezicht houden, is de brandwacht verantwoordelijk voor een veilige werksituatie. Hij zorgt er niet alleen voor dat de werkomgeving veilig is, bijvoorbeeld in een gebied waar met brandgevaarlijke stoffen wordt gewerkt, maar hij zorgt ook voor een goede communicatie richting de mensen die daar aan het werk zijn. In het geval dat er calamiteiten optreden is de brandwacht het eerste aanspreekpunt. Hij zal de mensen die aan het werk instructies geven en communiceren wat de vervolgstappen zijn. Een brandwacht huren is voor veel bedrijven ideaal. Hij houdt toezicht en kan hierdoor tijdig gevaar signaleren en daarop acties uitvoeren zodat een situatie veilig blijft. Daarnaast is de brandwacht ook bevoegd om te controleren of de veiligheidsprocedures op een juiste manier worden nageleefd. Zo kan hij controleren of iedereen de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt of dat een bedrijf zich houdt aan de veiligheidsprocedures.


Waar brandwachten huren?

Wilt u een gediplomeerde brandwacht huren? Dan bent u bij BWH.nl aan het juiste adres. De brandwachten zijn opgeleid en volledig getraind om een onveilige situatie de baas te blijven. Ze hebben de kennis en kunde om bij bijvoorbeeld bij een brand medewerkers te evacueren, de hulpdiensten te alarmeren, brand te bestrijden of eerste hulp te verlenen. Alle brandwachten zijn Rijksgediplomeerd, ze beschikken over de juiste diploma’s en zijn daarnaast ook in het bezit van een BHV diploma en BMI beheer. Doordat ze vaak ook nog trainingen gehad hebben op andere relevante gebieden zijn ze multidisciplinair inzetbaar. Binnen nog geen twee uur is een brandwacht bij u op locatie aan het werk. Met deze snelle

service kunnen ze u de continuïteit van uw werkzaamheden garanderen. Daarnaast garanderen ze een excellente uitvoering van de werkzaamheden.