ideale man

Wat zoeken vrouwen in een man?

Hoewel de meeste vrouwen er wel achter zijn dat de ideale man niet bestaat, kan het geen kwaad om te blijven zoeken natuurlijk.

Veel vrouwen blijven hopen dat ze op een goede dag hun prins op het witte paard ontmoeten. Of hun kikker die ze zelf in een prins kunnen veranderen.

kikker wordt prinsEn waar zoeken vrouwen dan naar?

Ladbrokes heeft een onderzoek gedaan naar die vraag. Doel was om hun mannelijke bezoekers een idee te geven waar vrouwen naar op zoek zijn in een man. En ze misschien wat tips te kunnen geven op het gebied van mode en uiterlijk in het algemeen. Hoewel iedere vrouw (gelukkig) haar eigen smaak en voorkeur heeft wat mannen betreft, zijn er wel wat overeenkomsten te ontdekken in wat vrouwen als ‘de perfecte man’ beschouwen.

 

Zo ziet de perfecte man eruit

 

Ogen

Een derde van de vrouwen geeft de voorkeur aan mannen met blauwe ogen. Groene ogen lijken een afknapper. Maar liefst 95% mijdt mannen met groene ogen.

Lengte

Vrouwen vinden 1,82 de ideale lengte voor een man.

Strak in ’t pak

Een derde van de vrouwen ziet een man graag in een strak pak. Maar ook sexy en sportief geklede mannen vallen in de smaak evenals metroseksuelen.

Kapsel

De meerderheid van de vrouwen ziet de ideale man graag met kort haar. Maar wat langer bovenop, zoals nu helemaal de trend is, mag ook. En verrassend misschien, maar 1 op de 10 vrouwen wordt helemaal wild van kale mannen.

Glad of baard?

Hoewel baarden heel trendy zijn, denk aan alle hipsters bijvoorbeeld, heeft 85% van de vrouwen toch een voorkeur voor glad geschoren mannen. Maar heb je een baard, laat hem gewoon staan. De vrouwen van de Cosmo vertellen hier wat ze wel leuk vinden aan mannen met baarden.

Wenkbrauwen

Een vijfde deel van de vrouwen ziet graag een man die zijn wenkbrauwen harst. Dat moet geen probleem zijn. Het wordt je tegenwoordig standaard gevraagd bij de kapper.

Don Draper

Het lijkt erop dat Don Draper aardig in de buurt komt van al deze wensen (hoewel op die wenkbrauwen na misschien). Don Draper is één van de hoofdrolspelers van Mad Men.

Maar….dat is nog niet alles

Behalve alle uiterlijke voorkeuren, hebben vrouwen ook nog wat andere wensen.  Zo zien ze graag dat mannen meer dan 60.000 euro per jaar verdienen. Meer is ook goed! Favoriete beroepen zijn bijvoorbeeld CEO, piloot en arts.

Heb je als man niet zo’n goed betaalde baan? Dan kan je veel goedmaken als je een goed gevoel voor humor hebt. Humor vinden de meeste vrouwen belangrijker dan een goed gevulde bankrekening, zeggen ze. Verder hebben ze liever een man met een leuke persoonlijkheid dan een man die er alleen maar goed uitziet.

Gelukkig zijn vrouwen helemaal niet veeleisend ;-). Komt dit een beetje overeen met jouw beeld van de ideale man?

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.