vrouwen en one-night stand

Vrouwen en one night stands

Vrouwen blijken een stuk minder enthousiast te zijn over one night stands dan mannen.

Veel vrouwen voelen zich vaker teleurgesteld na vluchtige seksuele contacten. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Human Nature en werd uitgevoerd door Prof. Campbell van de Durham University.

Met dank aan de sixties

Sinds de zestiger jaren is de seksuele moraal steeds vrijer geworden. Door die vrijheid, in combinatie met de beschikbaarheid van anti-conceptie middelen zijn vrouwen even vrij in het kiezen voor seksuele relaties, hoe en wanneer zij dat willen, als mannen. Al laten series als Sex and The City je geloven dat vrouwen daar evenveel plezier aan beleven als mannen, lijkt dit onderzoek iets anders uit te wijzen.

Slecht idee

Bijna de helft van de vrouwen geeft na een one night stand toe dat het achteraf gezien een slecht idee was. Meer dan de helft vond het bovendien minder bevredigend dan ze vooraf gedacht hadden. Bijna 60% zou het dan ook zeker niet nog een keer doen. De reden voor vrouwen om toch toe te stemmen in een eenmalig seksueel contact, is vaak het idee dat er mogelijk een langdurige relatie uit zou kunnen ontstaan.

Prettige herinnering

Mannen denken hier heel anders over. Zij ervaren de one night stand veel positiever en vier van de vijf mannen denkt er aan terug als een prettige herinnering. Bijna een kwart van de mannen had achteraf spijt maar dan vooral omdat hun date niet zo mooi was als ze vooraf gedacht hadden.

Opscheppen

Mannen zijn ook vaker trots op hun ‘veroveringen’ en scheppen er graag over op bij vrienden. Dit terwijl vrouwen eerder bang zijn voor hun reputatie en vaker met een schuldgevoel achterblijven.

Biologische verschillen

Door de natuurlijke verschillen tussen man en vrouw is de vrouw meer op zoek naar kwaliteit dan naar kwantiteit. Waren mannen er vooral op gericht zoveel mogelijk nageslacht te produceren, voor vrouwen ging het er om een gezonde en sterke man te vinden om er voor te zorgen dat ze gezonde kinderen zou krijgen en het gezin goed zou verzorgen.

Veiligheid en zekerheid

Nu dat seks, alleen met het oog op het nageslacht niet meer aan de orde is, wilde Prof. Campbell onderzoeken of vrouwen juist geen baat hebben bij het wisselen van partners, waardoor voor variatie in de erfelijke eigenschappen optreedt. Maar het blijkt dat vrouwen toch een natuurlijke emotionele behoefte aan veiligheid en zekerheid hebben. Die krijgen ze niet door wisselende contacten, waardoor ze met negatieve gevoelens blijven zitten.

[bol_product_links block_id=”bol_59a2dbb4e01ac_selected-products” products=”1001004011518634,1001004006534706″ name=”rel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.