valentijn kadootjes zelf maken

Valentijn kadootjes om zelf te maken

Vind je Valentijn wat te commercieel of zit je krap bij kas? Als je dan toch iets leuks wilt geven aan je geliefde dan heb je hier wat Ideeën voor Valentijn kadootjes om zelf te maken of te bakken.

Een kaart is snel gemaakt

Met wat kaarsjes, lucifers, puzzelstukjes en wat tekst maak je snel een leuke en orginele kaart.

Zeg het met pizza

Ik ken maar weinig mensen die niet van pizza houden. Maak een pizza in de vorm van een hart of snijd de ingrediënten om de pizza met te beleggen in kleine hartjes. Zoals b.v. ham of salami.

valentijn kadootjes om zelf te maken

Lieve koffie

Voor de eerste foto zal je nog wel even moeten oefenen. Giet opgeklopte melk in het midden van de koffie en trek er met een lepel een rechte lijn door. Lukt het niet? Neem dan een marshmallow en snijd er een hartje uit. Dat laatste kan ook in de chocolademelk en de thee.

val3

Message in a bottle

Doe een briefje met een lieve boodschap of wat lekkers in een flesje of een potje, of allebei. Een leuk lintje er omheen en klaar ben je.  Wel roze of rood natuurlijk….

val4

Ontbijt met hartjes

Bak je ei in een geroosterde boterham met een hart er uit gesneden. Of snij fruit in de vorm van hartjes. Lekker als fruitsalade of bij een pannenkoek. Gesmolten chocolade zou er ook lekker bij zijn.

val6

Harten ei

Van een gekookt ei maak je heel handig een hartvorm. Je hebt een stevig papier nodig, een stokje of satéprikker en een paar elastiekjes. Vouw het papier dubbel en leg het ei er tussen. Duw het stokje er in en maak het vast met elastiekjes. Laat een paar minuten zo zitten. Maak alles los en snijd het ei door midden of in plakjes.

ei in hartvorm

Leef je uit met cupcakes

Bak cupcakes en versier ze met slagroom, aardbeien, snoepjes hartjes van glazuur of fondant. Je kan ook de cupcakes in de vorm van hartje bakken. Daarvoor leg je een knikker aan de zijkant van het papieren vormpje.

val7