vreemdgaan

Open over overspel

Open over ontrouw

Ben jij wel eens vreemd gegaan. Volgens onderzoek is die kans zo`n twintig procent. En is het niet zo, dan heb je ook nog eens twintig procent kans bij jouw partner. Is jouw partner een man, dan loop je vervolgens 23 procent kans dat hij iemand in een bar heeft gescoord. En tien procent kans dat hij wil daten met Angelina Jolie.

vreemdgaan info

Praten over ontrouw

Vreemd gaan is misschien wel het grootste taboe onderwerp in een relatie. Het alleen al bespreekbaar maken kan leiden tot gefronste wenkbrauwen en achterdochtige gedachten. Toch is het zeker aan te raden om eens met elkaar over dit onderwerp te praten. Misschien met hulp van deze feiten. Waarschijnlijk hebben ze het tijdens het moment suprême niet door, maar vreemdgaan heeft namelijk ook oorzaken, zoals blijkt uit onderzoek.

Waarom doen we het?

Van de vreemd gaande mannen is namelijk het grootste gedeelte op zoek naar meer seks (bijvoorbeeld via datingsites). 40 procent wil bovendien wel eens een andere partner. De hele tijd dezelfde is blijkbaar niet uitdagend genoeg. Vreemd gaande vrouwen voelen zich vaak emotioneel verwaarloosd. 40 procent wilde simpelweg meer emotionele aandacht toen ze vreemd gingen. Krijgen ze dat niet bij hun partner, dan maar bij iemand anders. Ook interessant, 33 procent van de vrouwen wil graag horen dat ze aantrekkelijk is. Bij 11 procent van de vrouwen sloegen de stoppen door toen ze er achter kwamen dat hun man vreemd ging. Uit wraak besloten zij hetzelfde te doen.

Fantasie

In onze gedachten zijn we bovendien continue aan het vreemd gaan. Een man vinden die niet fantaseert over andere vrouwen is als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar liefst 98 procent van hen doet dit. Ook 80 procent van de vrouwen fantaseren er op los. Vergeleken met deze cijfers is het daadwerkelijk vreemd gaan dus een grote stap. Bovendien duren die relaties vrijwel nooit erg lang. Een kwart houdt niet langer dan een week stand en 65 procent duurt minder dan een maand.

Waar we ze vinden

De meeste mensen die vreemd gaan, vinden een partner in hun eigen kennissenkring. Zoals bijvoorbeeld op het werk (35 procent) of bij vrienden of vriendinnen (40 procent). Online valt het tot nu toe redelijk mee. Maar 8 procent van de mannen en 3 procent van de vrouwen zoekt daar naar alternatieve partners. Waarschijnlijk vooral omdat dit wel heel bewust is. Bovendien is het ook verslavend. 90 procent van de online zoekers begint vrijwel direct een nieuwe relatie als de oude voorbij is.

Met dank aan Datingautoriteit: https://www.datingautoriteit.nl/

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.