Hoe herken je een foute man?

Dat lees je in het nieuwe boek van Carolien Roodvoets, De aantrekkingskracht van foute mannen

fou2Je kent ze vast wel, vrouwen in je omgeving die altijd maar pech lijken te hebben in de liefde. Is het pech of gaan ze gewoon telkens voor foute mannen? Foute mannen zijn er in allerlei soorten en maten en sommige vrouwen maken steeds dezelfde fout door er toch weer voor te vallen. Tegen beter weten in. Of misschien zelfs zonder het zelf in te gaten te hebben. Met als gevolg een uitzichtloze relatie of een reeks van mislukte relaties.

Herken de zeven typen foute mannen

Het boek ‘De aantrekkingskracht van foute mannen’ laat je zien wat foute mannen zijn en hoe je ze herkent. Carolien Roodvoets onderscheidt zeven typen foute mannen:

De man met bindingsproblemen
De jaloerse, bezitterige man
De gesloten, afstandelijke man en de starre fatsoensrakker
De seksueel perverse en dwingende man
De gewelddadige man
De verslaafde man
De narcistische man en de psychopaat

Elk type foute man heeft een eigen hoofdstuk. Oorzaken en gevolgen worden uitgebreid besproken afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Kenmerken en hoe je ze herkent en welk type vrouwen daarop vallen.

Aan het einde van het boek gaat het meer over puinruimen, afkicken en voorkomen dat je in dezelfde val trapt. Ze geeft ook nog een lijst met signalementen, een lijst met meer dan honderd kenmerken waaraan je een foute man kunt herkennen.

Over het boek

De aantrekkingskracht van foute mannen is een interessant, en hoewel het een serieus onderwerp is, ook een vermakelijk boek om te lezen. Tijdens het lezen denk je natuurlijk allerlei ‘foute mannen’ in je omgeving te herkennen. Maar daarnaast is het ook nuttig. Het kan je een hoop inzicht geven in je relatie of in de oorzaak waarom jouw relaties steeds stuklopen. De lijst met signalementen achterin is wel heel streng. Je gaat je bijna afvragen of iedere man een foute man is.

Carolien Roodvoets

Caroline Roodvoets is psychotherapeut, relatietherapeut en seksuologe. Ze schreef al eerder over foute mannen in haar boek “Het Monsterverbond”. De aantrekkingskracht van foute mannen is een geheel herziene versie van dat boek.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000051780830″ name=”fou” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”750″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.