duurzaam trouwen

Duurzaam trouwen? Hier kun je aan denken

Hecht jij veel waarde aan duurzaamheid en ga je binnenkort trouwen? Het is goed mogelijk om met jouw bruiloft rekening te houden met duurzaamheid. Zo kun jij een geweldige dag tegemoet gaan, terwijl je ook je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Maar waar moet je allemaal aan denken als je duurzaam wilt trouwen? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat voorbeelden voor je op een rijtje.

Een duurzame trouwlocatie kiezen

Een van de eerste dingen om te regelen als je gaat trouwen, is de trouwlocatie. Als jij en je partner graag een duurzame bruiloft willen hebben, is het goed om op zoek te gaan naar duurzame trouwlocaties. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een oude boerderij of een kas. Maar als we het hebben over een duurzame trouwlocatie kun je ook denken aan bijvoorbeeld een locatie met zeer goede bereikbaarheid, zodat de gasten van je bruiloft niet allemaal met de auto hoeven te komen. Als je graag duurzaam wilt trouwen, is het dus goed om op zoek te gaan naar inspiratie voor duurzame locaties. Deze populaire steden om in te trouwen kunnen je wellicht wat meer inspiratie geven over de plaats voor je bruiloft.

Koop meer tweedehands

Om een duurzame bruiloft mogelijk te maken is het ook een aanrader om tweedehands spullen te kopen voor de bruiloft. Op deze manier geef je spullen namelijk een tweede leven, waardoor je duurzaam bezig bent. Denk hierbij aan het kopen van een tweedehands jurk of het gebruiken van tweedehands decoratie. Er zijn genoeg mogelijkheden en je houdt op deze manier goed rekening met het milieu.

Kies voor digitale trouwkaarten

Trouwkaarten versturen is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning. Bij de trouwkaarten kun je ook zeker rekening houden met duurzaamheid. In plaats van het versturen van papieren trouwkaarten, is het voor een duurzame bruiloft een aanrader om te kiezen voor digitale trouwkaarten. Een stuk milieuvriendelijker, want zo hoef je geen papier te verzenden.

Kies voor biologische, duurzame producten voor de catering

Omdat duurzaamheid steeds meer populariteit krijgt, houden ook steeds meer cateraars hier rekening mee. Het is daarom verstandig om te kiezen voor zo’n cateraar die de mogelijkheid biedt tot biologische, duurzame producten. Op deze manier kies je dus voor biologische catering en dit zorgt ervoor dat jouw bruiloft duurzamer wordt. Je kunt voor biologische en duurzame producten kiezen voor de hapjes, maar ook voor bijvoorbeeld het buffet. Er zijn hier genoeg mogelijkheden in, dus kijk vooral naar je opties op dit gebied.

Deze dingen hierboven kunnen jou op weg helpen met het duurzaam maken van de bruiloft. Inspiratie opdoen bij Weddingspaces of ergens anders voor duurzame trouwlocaties, kiezen voor tweedehands, digitale trouwkaarten versturen en kiezen voor biologische duurzame producten voor de catering: het zijn dingend die je kunt doen om bij jouw bruiloft goed rekening te houden met duurzaamheid. Als jij en je partner dit belangrijk vinden, is het dus zeker handig om deze dingen hierboven toe te passen. Dan lukt het vast om een onvergetelijke, duurzame dag te beleven samen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.