dating bedrog

Dating bedrog en gelogen profielen

Datingsites zijn populair. Je hebt ze in alle soorten en maten.

Mensen bezoeken ze in de hoop de liefde van hun leven te vinden of in ieder geval een leuke, langdurige relatie. Of toch niet?

Overschot aan mannen

Opvallend is, dat ze bijna allemaal worden bevolkt door een overschot aan mannen. Kijk maar eens in zo’n chat of forumgedeelte, haast allemaal mannen. Vrouwen kunnen zich meestal gratis inschrijven, mannen moeten betalen. Zo hoopt de site eigenaar de verhoudingen weer wat recht te trekken. Relatief veel vrouwen zijn op zoek naar een serieuze relatie. Maar veel mannen lijken vooral op zoek te zijn naar een spannend avontuurtje of een one night stand.

man date online bedriegt

Iemands profiel

Het is logisch dat je je bij je profielopmaak van je beste kant laat zien. Als je aangeeft dat je dik bent en een slecht gebit hebt, dan zal het aantal reacties waarschijnlijk vooral bestaan uit de echt wanhopigen.

Korreltje zout

Die profielen, die moet je dus met een korreltje zout nemen. Dat is menselijk. Zo blijken mannen vooral te liegen over hun status en vrouwen er graag een paar kilootjes af te liegen. Niet alle mannen zijn jong, rijk en atletisch. En er bestaan natuurlijk alleen maar sociale drinkers en rokers op het internet. Niet alle vrouwen zijn hoog opgeleid, hebben maatje 32 en een goed gevoel voor  humor. Dat betekent dat je nog al eens bedrogen uit kan komen als je iemand in het echt ontmoet. Uit onderzoek is gebleken dat slechts 1 op de 8 mensen vonden dat hun date met het opgegeven profiel overeen kwam.

Hoe herken je de fakers?

Maar hoe herken je de mensen met echt de verkeerde intenties? Die zich voordoen alsof ze een serieuze relatie zoeken maar alleen geïnteresseerd zijn in een avontuurtje? Een ervaren dater vertelde op TV dat die aan drie dingen te herkennen zijn:

1. Ze hebben geen profielfoto
2. Ze zijn alleen onder werktijd online
3. Ze willen nooit ‘s avonds of in het weekend met je afspreken.

Je bent gewaarschuwd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.