relatie ruzie

6 Tekenen dat je relatie ten einde loopt

Geen enkele relatie loopt altijd over rozen. Er zijn altijd ups en downs, vooral in de liefde. Maar als de negatieve gevoelens in een relatie gaan overheersen, dan kan je gaan twijfelen. Is het einde relatie of valt er nog wat te redden? Onderstaande tekenen zijn aanwijzingen dat het niet de goede kant op gaat of dat er in ieder geval werk aan de winkel is…

#1 Altijd ruzie of juist nooit

Een ruzietje komt in de beste families voor. Maar als de ruzies steeds vaker voorkomen, steeds heftiger worden en steeds meer op gevechten gaan lijken, dat is dat geen goed teken.

Aan de andere kant, als er nooit geruzied wordt, dan kan dat een teken zijn dat beide partner onverschillig zijn, het maakt ze niet meer uit. Ze hebben geen zin om zich met elkaar te bemoeien en zelfs ruzie maken is ze al te veel moeite. Het is ook een teken dat er weinig behoefte is om problemen aan te pakken of om nog iets van de relatie te maken. Er gebeurt gewoon helemaal niks.

#2 Met wie deel je lief en leed?

Als er iets heel leuks of bijzonders gebeurt, wie vertel je het dan als eerste? Als de persoon aan wie je dit als eerste wilt vertellen niet je partner is, dan betekent dat dat je hem of haar niet meer ziet als je eerste vertrouweling. De band met anderen is blijkbaar sterker dan die met je partner.

#3 Behoefte om aan elkaar te ontsnappen

Dingen alleen doen, zonder je partner is gezond. Zo houd je je relatie interessant en levendig. Maar als één of beide partners steeds vaker de behoefte heeft om aan de ander of aan elkaar te ontsnappen, dan is dat geen goed teken.

Als partners elkaar gaan vermijden, elkaar niet missen en als ze de voorkeur geven aan het gezelschap van anderen, dan kan dat een aanwijzing zijn dat je relatie ten einde loopt.

einde relatie
Steeds minder te melden…

#4 Saai….

Je vindt het saai om met je partner samen te zijn. Verveling is een belangrijke aanwijzing dat je relatie in de probleemzone zit. Die verveling en saaiheid kan zich verder uitbreiden naar de rest van je leven. Je hebt dan steeds minder te melden als je met vrienden of familie samen bent.

#5 Geen gezamenlijk beeld van de toekomst

Een belangrijk aspect van een gezonde relatie is dat de partners samen een toekomst zien en samen plannen hebben. Als twee partners samen geen toekomst zien, of allebei een andere voorstelling hebben van de toekomst, dan ziet het er somber uit.

#6 Je fantaseert over single zijn

Je vraagt je steeds vaker af hoe het zou zijn als je single was. Wat zou je doen en met wie? Het is een aanwijzing dat je al met één been uit de relatie bent gestapt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.