relatie

4 tips om je relatie spannend te houden

Een langdurige relatie kan soms in een sleur belanden. Je kent elkaar al zo lang en weet precies wat je aan elkaar hebt. Dan kan het saai worden. Een soort broer-zus relatie. We kunnen het goed met elkaar vinden maar dat is het dan ook. Als jouw relatie dit stadium heeft bereikt, dan kun je met deze tips de spanning terugbrengen.

1. Geniet van soloseks

Genieten van soloseks met een vibrator, dildo of automatische masturbator. Dit kan ervoor zorgen dat je weer meer zin in seks krijgt. Dat heeft dan automatisch een positieve uitwerking op de seks met je partner. Je kunt deze speeltjes ook gebruiken als jullie samen zijn, bijvoorbeeld voor een spannend voorspel. Er is een groot aantal sekstoys te koop voor zowel mannen als vrouwen.

2. Maak het spannend met BDSM

Bij BDSM of SM denk je misschien meteen aan stellen die elkaar gillend een pak slaag geven. Maar zo heftig hoeft het er niet aan toe te gaan. Met een bondage set voor beginners kunnen jullie samen experimenteren of deze vorm van seksuele beleving bij jullie past. Spreek altijd af waar de grens ligt en let goed op elkaar zodat jullie er allebei echt van kunnen genieten.

3. Bezoek een parenclub

Als dit bij jullie past kun je eens een parenclub bezoeken. Er zijn clubs waar het er heel gemoedelijk aan toe gaat en waar je ook welkom bent als je niet bent gezegend met een goddelijk lichaam. Jullie kunnen afspreken dat jullie alleen seks met elkaar hebben en dus niet met andere bezoekers of dat het bij de eerste keer alleen bij toekijken blijft. Veel clubs hebben speciale thema avonden die jullie misschien aanspreken.

4. Praat met een seksuoloog

Als het gebrek aan seks echt een probleem is in jullie relatie dan kunnen gesprekken met een seksuoloog of psycholoog misschien helpen. Het kan zijn dat er irritaties meespelen of onzekerheid. Soms kan impotentie of een gebrek aan libido een rol spelen. Voordat je op eigen houtje met stimulerende middelen gaat experimenteren kun je proberen door middel van praten over wat er mogelijk mis is proberen om het samen weer fijn te hebben.

Zijn wij het enige stel dat last heeft van sleur?

Jullie zijn zeker niet het enige stel dat kampt met sleur in de relatie. Dit komt eigenlijk in iedere relatie wel voor. Alleen gaat het ene stel er anders mee om dan het andere. Als het voor jullie een belemmering is dat jullie relatie niet meer spannend is dan is het belangrijk om hier iets aan te doen voordat jullie erdoor uit elkaar groeien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.