man met baby

10 Redenen waarom hij nog geen baby wil

Bij vrouwen tikt de biologische klok vaak wat harder dan bij mannen. Zo kan het dus heel goed gebeuren dat jij aan kinderen denkt, maar dat hij er nog niet klaar voor is. Dit kunnen redenen zijn dat hij nog geen baby wil…

1. Zijn vrije tijd

Hij is bang dat een kind veel van zijn vrije tijd gaat kosten, dat hij na zijn werk niet meer rustig met een biertje op de bank onderuit kan zakken, maar de baby van de crèche moet ophalen, aan de slag moet met luiers, flesjes, fruit- en groentenhapjes.

Hoe stel je hem gerust?

Niet, want het zal vaak zo zijn, tenzij je alles alleen wilt doen.


2. Zijn auto

Hij houdt van zijn auto en vindt het idee dat hij zijn sportieve auto zal moeten inruilen voor een familie auto onbespreekbaar. Een ‘baby on-board’ sticker vindt hij echt niet cool.

Hoe stel je hem gerust?

Misschien een tweede familie auto erbij? Of vraag hem wat hij erger vindt: dat de baby wagenziek wordt of overal met vieze handjes aanzit in een familieauto of in zijn favoriete sportwagen.


3. Poepen, plassen en spugen

Dat baby’s alleen maar poepen, plassen, spugen en alles vies maken weet hij en begrijpt hij. Maar dat hij straks luiers moet verschonen en dat er een baby over hem heen kan spugen, daar moet hij niet aan denken.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat alles went en dat het heel anders is als het zijn eigen baby is.


4. Jouw figuur

Hij vindt zo’n dikke buik angstaanjagend en maakt zich zorgen of het met jouw figuur na de bevalling ooit weer goed komt.

Hoe stel je hem gerust?

Wijs hem vrouwen aan die met baby of baby’s nog steeds een prima figuur hebben.


5. Zijn plaats in bed

Hij is bang dat zijn plaats in bed wordt ingenomen door de baby.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat het maar tijdelijk is en dat er geen kind van 12 of ouder is die nog bij zijn of haar ouders in bed wil slapen.


6. Zijn geld

Baby’s kosten geld, een baby-uitzet, kinderopvang, luiers. Geld dat je ook aan een heleboel andere leuke dingen kunt besteden.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Bovendien is er kinderbijslag en zijn er regelingen voor kinderopvang.


7. Zijn image

Hij ziet het al voor zich. Witte spuugvlekken op zijn merkkostuums en kwijl op zijn mooie zijden stropdassen.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat we daar een stomerij voor hebben.


8. Zijn carrière

Hij is bang dat zijn werk er onder gaat lijden en dat dat slecht is voor zijn carrière. Dat hij eerder bij afspraken of vergaderingen moet weggaan omdat hij de baby van de crèche moet halen. Of vrij moet nemen als de baby ziek is.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat het misschien wel eens voor zal komen, maar altijd in overleg. En misschien kunnen jullie voor een goed vangnet zorgen, opa’s, oma’s, vrienden, buren mocht het een keer nodig zijn.


9. Zijn avondjes met vrienden

Met een kind is het gedaan met de gezellige avondjes met zijn vrienden. En die avondjes uit staan voor zijn vrijheid en zijn jeugd. Een baby betekent voor hem dat hij een deel van zijn vrijheid opgeeft en dat zijn jeugd voor zijn gevoel voorbij is. Een avondje doorzakken wordt ook minder aantrekkelijk als je niet lekker kan uitslapen. Want ‘s nachts en ‘s ochtends meldt de baby zich natuurlijk weer.


10. Jouw affectie

Hij is bang dat hij buitengesloten wordt door de sterke band die moeder en baby, zeker in het begin, hebben. Dat er geen of minder affectie voor hem overblijft omdat die allemaal naar de baby gaat. Een beetje jaloers dus.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat jullie band juist sterker zal worden door de baby en dat jij genoeg affectie hebt voor hem een een heel gezin met meerdere kinderen (om hem vast voorzichtig voor te bereiden op een tweede kind).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.