man met baby

10 Redenen waarom hij nog geen baby wil

1. Zijn vrije tijd

Hij is bang dat een kind veel van zijn vrije tijd gaat kosten, dat hij na zijn werk niet meer rustig met een biertje op de bank onderuit kan zakken, maar de baby van de crèche moet ophalen, aan de slag moet met luiers, flesjes, fruit- en groentenhapjes.

Hoe stel je hem gerust?

Niet, want het zal vaak zo zijn, tenzij je alles alleen wilt doen.


2. Zijn auto

Hij houdt van zijn auto en vindt het idee dat hij zijn sportieve auto zal moeten inruilen voor een familie auto onbespreekbaar. Een ‘baby on-board’ sticker vindt hij echt niet cool.

Hoe stel je hem gerust?

Misschien een tweede familie auto erbij? Of vraag hem wat hij erger vindt: dat de baby wagenziek wordt of overal met vieze handjes aanzit in een familieauto of in zijn favoriete sportwagen.3. Poepen, plassen en spugen

Dat baby’s alleen maar poepen, plassen, spugen en alles vies maken weet hij en begrijpt hij. Maar dat hij straks luiers moet verschonen en dat er een baby over hem heen kan spugen, daar moet hij niet aan denken.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat alles went en dat het heel anders is als het zijn eigen baby is.


4. Jouw figuur

Hij vindt zo’n dikke buik angstaanjagend en maakt zich zorgen of het met jouw figuur na de bevalling ooit weer goed komt.

Hoe stel je hem gerust?

Wijs hem vrouwen aan die met baby of baby’s nog steeds een prima figuur hebben.


5. Zijn plaats in bed

Hij is bang dat zijn plaats in bed wordt ingenomen door de baby.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat het maar tijdelijk is en dat er geen kind van 12 of ouder is die nog bij zijn of haar ouders in bed wil slapen.