Wellness kerstpakketten: een focus op welzijn

Wellness kerstpakketten zijn niet zomaar een trend, maar een heuse focus op welzijn die steeds meer bedrijven aanspreekt. En zeg nu zelf, wie wil er geen zen-moment in een doos? Het is meer dan een verwenmoment; het is een manier om werknemers te laten weten dat hun welzijn telt.

De populariteit van wellness kerstpakketten

Wellness kerstpakketten zijn steeds meer in opkomst, en dat is geen toeval. Met een toenemende nadruk op het welzijn van werknemers gaan bedrijven verder dan de traditionele kerstpakketten met kaas en wijn. Nu zijn het zoutlampen voor je thuiswerkplek, fitness trackers om die stappen echt te gaan tellen en zelfs abonnementen op meditatie-apps die hun weg vinden in de feestelijke dozen.


Kerstpakketleveranciers zijn niet achtergebleven. Ze hebben hun assortiment uitgebreid en bieden nu pakketten aan die perfect zijn afgestemd op de behoeften van een gezonde levensstijl. Van biologische theeën en snacks tot wellness-producten zoals aromatherapie-oliën en stressverlagende gadgets, er is voor elk wat wils.


En dit enthousiasme voor welzijn beperkt zich niet alleen tot kerst. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om soortgelijke cadeaupakketten uit te delen bij andere gelegenheden. Dus voel je niet verrast als je naast je kerstpakket ook een paaspakket met gezonde snacks of een sinterklaaspakket vol bewuste keuzes ontvangt. Het is een trend die het hele jaar door gaat, en een die de werknemer welzijn op de kaart zet.

Wat zit er in een wellness kerstpakket?

Als het op wellness kerstpakketten aankomt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar wat kun je nu echt verwachten als je zo’n pakket openmaakt? Het kan beginnen met iets simpels maar doeltreffends zoals een geurkaars met lavendel voor ontspanning of een stijlvolle waterfles om hydratatie te stimuleren. Verder vind je vaak gespecialiseerde theeën en biologische snacks voor een gezond tussendoortje, omdat eten ook een vorm van zelfzorg is.

Op het gebied van selfcare zijn er ook spannendere items te vinden. Denk aan kleine massagetools die je makkelijk onder je bureau kunt bewaren of zelfs een zachte yogamat voor de nodige strekoefeningen. Sommige kerstpakketten bevatten zelfs vouchers voor een dagje wellness of een online cursus gericht op mentaal welzijn.


Kortom, wellness kerstpakketten zijn een schatkist van producten en ervaringen die het welzijn van werknemers op diverse manieren bevorderen. Het is alsof je een spa-dag in een doos ontvangt.

Invloed op werknemers: een investering in welzijn

Wellness kerstpakketten zijn meer dan een vriendelijk gebaar tijdens de feestdagen; ze hebben een concrete invloed op het welzijn van werknemers. Volgens Marieke van Company of Gifts is de impact van zo’n persoonlijk en zorgzaam cadeau niet te onderschatten. “Het is een signaal dat het bedrijf om je geeft, niet alleen als werknemer maar als persoon. Dat kan een enorm positief effect hebben op de werksfeer en zelfs op de productiviteit.”

Jeroen van Kerstpakketten Idee ziet ook een verhoogde interesse in wellness-gerelateerde pakketten. “Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van het belang van mentaal welzijn en zoeken naar manieren om dit te integreren in hun bedrijfscultuur. Een wellness kerstpakket is een stap in die richting.”

Bovendien wijst Els van Kerstpakketleveranciers op de langetermijnvoordelen. “Het gaat verder dan een eenmalige feel-good ervaring. Het kan leiden tot langdurige verbeteringen in de levensstijl van werknemers.”

De conclusie is duidelijk: het is niet alleen een cadeaupakket, maar een investering in de mentale en fysieke gezondheid van het team.