taken uitbesteden

Welke taken kan je als zelfstandig ondernemer uitbesteden?

Als zelfstandig ondernemer wil je je natuurlijk graag concentreren op de kerntaken van je bedrijf. Helaas zijn er daarnaast een heleboel administratieve, fiscale en financiële taken die ook je aandacht vragen, zeker als je personeel in dienst hebt. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen.

Welke taken kan je uitbesteden?

Om tijd en energie te besparen, kan je verschillende taken uitbesteden. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar door sommige zaken aan experts over te laten kan dit je een hoop tijd en uiteindelijk ook geld besparen. De volgende taken zijn geschikt om uit te besteden:

Personeelszaken en salarisadministratie

Wie personeel in dienst heeft, krijgt met veel extra administratieve taken te maken. Denk onder andere aan verzekeringen, premies, loonbelasting en het bijhouden van een loon- en salarisadministratie. Gelukkig zijn er oplossingen voor om dit niet zelf te hoeven doen.


Met payrolling van Mettom bijvoorbeeld, komt je werknemer juridisch gezien niet bij jouw bedrijf in dienst maar bij het payroll bedrijf. Alle administratieve handelingen van arbeidscontracten, salarisuitbetalingen tot verzekeringen en ontslagprocedures worden je zo uit handen genomen en dat alles tegen een vast payroll tarief.

Werving en selectie

Het zoeken naar geschikt personeel is een tijdrovende activiteit. Je moet een advertentie opstellen, sollicitatiebrieven doorlezen, de juiste kandidaten selecteren en sollicitatiegesprekken voeren. Als je hiervoor een wervings- en selectiebureau inschakelt, doen zij het voorbereidende werk. Zo hoef je alleen nog gesprekken te voeren met de door hen geselecteerde kandidaten en een keuze te maken.

IT-ondersteuning en onderhouden van de website

Welk bedrijf heeft tegenwoordig geen eigen website? Zo’n website moet onderhouden worden en de software moet regelmatig geüpdate worden. Dit zijn taken waarvoor je eenvoudig een abonnement kan nemen. Voor een klein bedrag wordt het onderhoud dan gedaan door experts.


Belastingadvies

Waarom zou je zelf je hoofd gaan breken over de belastingaangiften. Laat het over aan een belastingadvieskantoor. Zij kennen alle aftrekposten beter dan de gemiddelde ondernemer. Dat kan je zelfs geld besparen.

Marketing

Bijna elk bedrijf doet aan marketing om zijn merk meer bekendheid te geven of om meer klanten aan te trekken. Marketingbureau’s zijn natuurlijk veel beter bekend met zaken als doelgroepen en promotiecampagnes.

Social Media Management

Sociale media zijn tegenwoordig onmisbaar, ook voor een bedrijf. Het is een belangrijk middel om in contact te blijven met zakenrelaties en klanten. Je kan eventuele feedback, vragen of klachten van klanten via sociale media afhandelen. Sociale media zijn ook geschikt om nieuwe producten te promoten of om een online klantenservice te voeren. Zeker voor een klein bedrijf kan dit veel tijd kosten waardoor je het beter aan een social media bureau kan overlaten.