boekhoudprogramma

Waarom kiezen steeds meer ondernemers voor online boekhouden?


Er zijn behoorlijk wat ondernemers in ons land die hun boekhouding uitbesteden aan een accountant of een administratiekantoor. Doe jij dit ook? Dan kost dit je op jaarbasis flink wat geld. Als ondernemer moet je namelijk niet alleen aangifte inkomstenbelasting doen, maar ook btw-aangifte. Een accountant is hierdoor meerdere keren per jaar voor jou aan het werk. Wil je besparen op deze kosten? Dat kan met een online boekhoudprogramma. De laatste jaren zien we dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om de boekhouding weer zelf te doen. Maar waarom kiezen zij eigenlijk voor online boekhouden? Dat lichten we toe.

Iedereen kan online boekhouden

De gemiddelde ondernemer krijgt de rillingen van boekhouden. Dit komt voornamelijk doordat het nogal complex is. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je mogelijk dat het beter is om de boekhouding uit te besteden aan een accountant. Dit is niet nodig, want met een online boekhoudprogramma wordt boekhouden een fluitje van een cent. Zelfs wanneer je geen verstand hebt van de financiële administratie slaag jij erin om dit tot een goed einde te brengen.

Waarom online boekhouden zo makkelijk is?

Dat komt voornamelijk doordat je het programma koppelt met jouw zakelijke rekening. Hier hoef je geen speciale software voor te gebruiken. Transacties worden direct opgenomen in het programma en aan de bijbehorende factuur of rekening gekoppeld. Dit scheelt jou aan het einde van de maand veel administratiewerk. Mede hierdoor is de btw-aangifte ook niet langer een probleem. Het programma zet deze aangifte namelijk direct voor jou klaar, waardoor je deze alleen nog maar hoeft te verzenden. Een online boekhoudprogramma helpt jou daarnaast ook met het opstellen van de jaarrekening.


Voor ieder bedrijf een passend pakket

Grote bedrijven hebben de financiële middelen om een accountant of administratiekantoor in te schakelen. Voor zzp’ers en de meeste mkb-bedrijven is dit lang niet altijd mogelijk. Wil jij besparen op de kosten die je maakt voor de boekhouding? Dan is een online boekhoudprogramma de oplossing. Zo’n programma is weliswaar niet gratis, maar het is goedkoper dan een accountant of administratiekantoor inschakelen.

Kies je voor een boekhoudprogramma van ABN AMRO? Dan heb je keuze uit verschillende pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een boekhoudprogramma zzp kiezen, maar ook voor een programma speciaal voor het mkb. Kortom: voor ieder bedrijf is er tegenwoordig wel een passend online boekhoudprogramma te vinden.

Boekhouding is altijd en overal inzichtelijk

Er is nog een laatste reden waarom steeds meer ondernemers voor online boekhouden kiezen. De boekhouding is in dat geval namelijk altijd en overal inzichtelijk. Je hoeft niet langer achter een specifieke computer te zitten waarop het programma geïnstalleerd is. Het enige wat nodig is om zo’n programma te gebruiken, is een werkende internetverbinding en een apparaat waarop de software te gebruiken is. De meeste online boekhoudprogramma’s kun je tegenwoordig ook op jouw smartphone en/of tablet gebruiken. Er is namelijk een speciale app voor. Hiermee kun jij jouw boekhouding inzien, maar bijvoorbeeld ook papieren bonnen, facturen of rekeningen inscannen.