goud

Waar moet je op letten bij investeren in goud?

Wie een deel van zijn geld wilt investeren, denkt er waarschijnlijk over na om aandelen, obligaties of cryptomunten te kopen. Toch kun je ook beleggen in goud. Ondanks dat dit vaak niet het eerste is waar mensen aan denken, is dit wel een goede optie. Goud heeft door de jaren heen namelijk bewezen zijn waarde te behouden. Sterker nog, goud is de laatste jaren zelfs alleen maar meer geld waard geworden. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk wel investeren in goud. In deze tekst lees je waar je in dat geval op moet letten.

Verschillende soorten goud

De meeste mensen denken dat er slechts één soort goud is, maar dit is niet het geval. Je kunt namelijk investeren in verschillende soorten goud. Allereerst kun je goudbaren of gouden munten kopen. Doordat je investeert in fysiek goud, krijg je het edelmetaal zelf in je bezit. Wanneer je voor deze optie kiest, moet je het goud veilig opstaan. Als je zelf een kluis hebt, kun je het goud hierin bewaren. Is dit niet het geval? Breng je goud dan onder bij een gespecialiseerde instelling, zoals een bank. Jouw goud wordt hier dan in een grote kluis opgeslagen.

Naast fysiek goud kun je ook investeren in goudtrackers. Dit beleggingsproduct volgt de koers van goud. Je bent op deze manier weliswaar eigenaar van goud, maar je krijgt het alleen niet zelf in je bezit. Hierdoor hoef je zelf bijvoorbeeld niet na te denken over een veilige opslag. Verder kun je ook nog aandelen in goudmijnbedrijven kopen. Stijgt de koers van goud? Dan is de kans groot dat de waarde van het aandeel in het betreffende bedrijf ook stijgt. Tot slot kun je ook nog investeren in financiële producten die speculeren over de goudkoers. Deze laatste optie is een stuk risicovoller dan de opties die we eerder noemden. Je kunt er veel geld aan verdienen, maar het is ook mogelijk dat je jouw volledige investering verliest.


Waar kun je goud kopen?

Wil je investeren in goud? Dan vraag jij je misschien af waar je dit moet doen. Dit hangt af van het soort goud waarin je wilt beleggen. Voor aandelen in goudbedrijven, goudtrackers en financiële producten die speculeren over de goudprijs richt jij je tot de beurs. Je kunt bijvoorbeeld bij een broker terecht om in deze goudproducten te investeren. Voor fysiek goud ga je naar een goudexpert, zoals de Specialisten van Waarde. Hier kun je zowel gouden munten als goudbaren kopen. Je betaalt er altijd een eerlijke prijs voor goud, waardoor je niet bang hoeft te zijn om opgelicht te worden. Bij een goudexpert kun je overigens niet alleen goud inkopen, want je bent er ook aan het juiste adres voor het verkopen van goud.

Koop op het juiste moment

Net als voor iedere ander beleggingsproduct geldt ook voor goud dat timing belangrijk is. Alleen dan lukt het je namelijk om goud voor de beste prijs te kopen. Om te bepalen wat het juiste moment is, richt jij je tot de goudprijs. Staat deze momenteel op een laag punt? Dan is het interessant om te investeren in goud. Wanneer de goudprijs juist hoog staat, kun je beter nog even wachten. Besef alleen wel dat er ook risico’s aan wachten zitten. De goudprijs kan namelijk alleen nog maar verder oplopen.