groothandel

Voordelen van kopen bij de groothandel

Over het algemeen zijn groothandels winkels waar je terecht kunt als je een ondernemer bent en daarvoor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel hebt. Daarnaast kunnen ook verenigingen, onderwijs- en overheidsinstellingen er terecht.

Er zijn verschillende soorten groothandels voor verschillende bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale groothandels voor klussers en kappers, food en non-food horeca groothandels , bloemen, groenten en fruit groothandels en groothandels voor medische artikelen voor zorg professionals. Veel van die groothandels zijn fysieke winkels die je kan bezoeken maar er zijn ook winkels waar je ook online kan bestellen zoals deze non-food horeca groothandel. Dat is natuurlijk heel comfortabel als je je bestelling gewoon bij je bedrijf bezorgd krijgt.

Alles wat je nodig hebt op één plek

Bij een groothandel kan je meestal zo goed als alles krijgen dat je nodig hebt om je bedrijf te runnen. Niet alleen de producten die je nodig hebt, maar ook bijvoorbeeld meubilair, toonbanken, kassa’s en verpakkingsmaterialen. Je vindt er alles onder één dak of op één website. Dat kan je veel tijd, energie en vaak ook geld schelen.


Kopen in bulk is voordeliger

Als onderneming heb je vaak behoefte aan grotere hoeveelheden. Bij groothandels vind je daarom grootverpakkingen of producten die je in bulk kan kopen. Niet alleen is dat handig, het is ook voordelig. Zo is het vaak zo dat hoe meer je van iets koopt, hoe goedkoper het wordt.

Specialistische producten

Voor je bedrijf heb je vaak speciale producten nodig die je niet in gewone winkels vindt. Zo heeft een horecabedrijf, kapper of schoonheidsspecialist vaak spullen nodig die heel specialistisch zijn en die je daarom niet bij winkels voor consumenten terugvindt.

Je blijft op de hoogte van de nieuwste producten

Als je een onderneming of bedrijf runt, is het belangrijk dat je constant inspeelt op nieuwe trends of je aanpast aan veranderende regels of situaties. Maar als je het al druk hebt met je bedrijf, heb je niet altijd tijd om nieuwe trends, nieuwe producten of nieuwe technieken in de gaten te houden. Die nieuwe ontwikkelingen vind je gelukkig vaak wel terug bij de gespecialiseerde groothandel.


Je krijgt een BTW-bon

Prijzen worden bij een groothandel vermeld zonder BTW. Dat mogen alleen winkels en groothandels die zich richten op bedrijven en ondernemers. Die BTW wordt er bij de kassa natuurlijk wel bij opgeteld. Je krijgt een duidelijke bon waarin precies vermeld is hoeveel BTW je betaald hebt en dat is gemakkelijk als je aangifte moet doen voor de omzetbelasting.