Hoe je je kantoor kan personaliseren (maar toch professioneel kunt blijven)

Laten we eerlijk zijn, we brengen veel tijd door op ons werk. Daar moeten we op ons best zijn, zodat we productief en tevreden zijn over onszelf. Als je veel tijd doorbrengt in een ruimte die niet zo inspirerend is, kan dit uiteindelijk zijn tol gaan eisen. Hetzelfde geldt voor werken in een ruimte die niet goed is ingericht om comfortabel en opgeruimd te zijn. Een rommelige ruimte leidt tot een rommelige geest.

Gelukkig is er goed nieuws, het is makkelijk om je kantoorruimte te personaliseren en in te richten, zodat je je fijn voelt en productief bent. Het is nu niet de bedoeling om heel ver te gaan met decoratieve en persoonlijke spullen. Je werkruimte is bedoeld om te werken, maar je wil je er ook thuis voelen. Misschien kies je voor directiemeubilair design, of je neemt een doos met leuke dingen van thuis mee naar kantoor. Dan heb je misschien nog steeds geen zin om over te werken, maar je gaat in ieder geval met een glimlach naar kantoor!

Tips voor het decoreren van je kantoor

  • Hou het professioneel – Ga niet voor echt persoonlijke spullen en zorg ervoor dat het werk centraal staat. Een mooi kunstwerk of leuke quote bijvoorbeeld. Die foto van jou op vakantie in je zwemkleding is misschien niet het beste idee. 
  • Hou het netjes en functioneel – Maak je kantoorruimte niet rommelig met veel spullen. Hou je bureauoppervlak en je vloer vrij van rommel en papieren. Zorg ervoor dat je werkplek ergonomisch is en dat je er makkelijk kunt gaan zitten. 
  • Maak het gezond – Een goede manier om je kantoor op te fleuren is om iets moois toe te voegen dat ook de gezondheid van je kantoor zal verbeteren. Planten kunnen hier wonderen voor doen. 
  • Maak het comfortabel – Naast een goede bureaustoel wil je misschien ook een fijn rug- of zitkussen zodat je de hele dag goed zit. Voeg een mooi plaid toe en je krijgt ook wat kleur in je kantoor waarmee je persoonlijkheid toevoegt. 
  • De juiste verlichting – TL-verlichting boven je hoofd zijn in de meeste kantoren fel en niet prettig. Zet een bureaulamp neer met zachtere verlichting, zodat je goed kunt zien wat je doet, maar ook een warme sfeer creëert die een beetje meer als thuis voelt. 

Een mooi bureau

Kies een bureau op basis van hoe het zal worden gebruikt. Bijvoorbeeld een bureau met lades als er extra opbergruimte nodig is, of ga voor klasse en uitstraling met een directiebureau. Het bureau is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kantoor. Het kan ook invloed hebben op factoren zoals rommel, esthetiek en ergonomie. Voor een gevoel van thuis neem je je favoriete mok voor je kopje koffie van thee mee. Het personaliseren van je kantoor of werkplek kan op deze manieren zorgen voor meer vreugde en gemak tijdens een lange dag aan je bureau.