high-end platenspeler

Zijn high-end platenspelers een goede investering voor je bedrijf?

Is muziek op het werk nuttig of storend? De meningen verschillen. Vooral in moderne kantoren zie je collega’s met koptelefoons, vaak om zich af te zonderen van omgevingsgeluiden. Thuiswerken biedt de mogelijkheid om ongestoord naar favoriete muziek te luisteren.

Studies bevestigen dat muziek stress vermindert en de productiviteit verhoogt, en zelfs pijn kan verlichten. Muziek spreekt onze emoties aan en voor sommigen verhoogt het de focus. Wil je zien wat muziek kan doen binnen je bedrijf, investeer dan in een geluidsinstallatie en zorg ervoor dat het geluid van goede kwaliteit is. Je kunt een hele hoop diverse soorten subwoofers bestellen om te zorgen voor mooi kwalitatief geluid op het werk.

Verschillende voordelen van muziek op de werkvloer

Muziek heeft een aantoonbaar effect op verschillende aspecten van onze werkprestaties. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat luisteren naar muziek de productiviteit kan verhogen, vooral bij repetitieve taken. Dr. Lesuik van de Universiteit van Miami stelt vast dat werknemers die naar muziek luisteren, sneller taken voltooien en creatiever zijn dan hun niet-muzikale collega’s.


Daarnaast biedt muziek meer ontspanning, wat gunstig kan zijn voor het nemen van beslissingen. Een kalmerend effect kan stress verminderen en bijdragen aan een betere aanpak. Bovendien stimuleert het luisteren naar muziek die je leuk vindt de afgifte van dopamine, wat het gevoel van welzijn versterkt. Verder verbetert muziek de concentratie door afleiding te verminderen. Al bij al kan muziek een erg waardevol hulpmiddel zijn om de productiviteit te verhogen, stress te verminderen en concentratie te verbeteren op de werkvloer.

Wil je nou echt een stapje verder gaan in het investeren van een muziekinstallatie omdat jij en je collega’s gek zijn van muziek, ga dan eens langs bij een Hi-fi zaak voor de beste platenspelers voor vinylliefhebbers.

Verschillende soorten muziek op de werkvloer

We hebben de voordelen van muziek op de werkvloer al voor je uitgelegd. Een stapje verder is om te bekijken welke invloed je wil uitoefenen met muziek op de werknemers. Denk aan dynamische nummers uit de hitlijsten voor routineuze taken. Deze geven een motiverend effect. Terwijl tijdens geconcentreerd werk simpele en ongecompliceerde muziek zonder tekst, zoals klassieke muziek of natuurgeluiden, de concentratie bevordert. Creativiteit gedijt het beste zonder achtergrondgeluiden. Ga dan voor een heel rustig en repetitief deuntje. 


Daarnaast is ontspanning hoe dan ook belangrijk voor op ieder kantoor. Of het nu gaat om  vrolijke liedjes tijdens pauzes of rustige muziek om stress te verminderen. Het kiezen van de juiste muziek op de werkplek is echter persoonlijk. Experimenteer met verschillende genres en ontdek wat het beste voor jou en je collega’s werkt. 

Nadelen van muziek op de werkvloer

Het is voor niemand leuk wanneer er muziek gespeeld wordt waar je niet van houdt. Daar ga je ook niet beter van werken. Je bent afgeleid, geërgerd en niet meer gefocust. Ook wanneer je de muziek misschien best leuk vindt, maar niet kent, ga je automatisch letter op de muziek, en niet meer op je werk. De muziek moet je als het ware begeleiden in je werk, en geen afleiding zijn. Een allround systeem met goede boxen is helaas een flinke investering, maar wel een stuk beter dan individuele koptelefoons. Dit belemmert de onderlinge communicatie.