werkruimte verbeteren

Vergroot je productiviteit met deze kantoortips 

Als je in de wereld van rechten werkt is de kans groot dat je regelmatig in een kantoor zit. Je zult dan ook al veel saaie kantoren van binnen hebben gezien waar je niet bepaald creatiever of productiever van wordt. Inmiddels weet je dus al hoe je een kantoor niet moet inrichten, maar hoe je dit dan wel op een goede manier? Nou, je begint goed door een betonvloer te laten aanbrengen. Dit is op het moment natuurlijk zeer populair, wat ook zeker geldt voor beton cire op de muren van een kantoor. Vervolgens gebruik je de onderstaande tips om je productiviteit te verhogen. 

Kunst

Er zijn zoveel manieren om wat kunst toe te voegen om de muren van je kantoor te versieren. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s van dierbaren toevoegen in je werkruimte. Plaats deze foto’s in een lijstje op je bureau of hang ze juist op aan de muren. Ook zou je inspirerende quotes kunnen plaatsen aan de wanden, bijvoorbeeld van je favoriete rechter of advocaat. “On a bended knee is no way to be free” is op het moment bijvoorbeeld erg populair vanwege het overlijden van Peter R. de Vries. Ook schilderijen horen natuurlijk zeker aan de muren van een kantoor te hangen.

Planten

Een van de beste manieren om een ​​werkruimte wat mooier te maken is door planten toe te voegen, al kun je ook zeker kiezen voor bloemen. Het kunnen sappige, verse bloemen, een nepplant of iets dergelijks zijn, het zijn allemaal geweldige opties die helpen om dingen op te vrolijken in een anders koud aanvoelend kantoor. Bovendien kunnen planten ook nog eens deze ruimte gezonder maken, waardoor je productiever aan de slag kunt gaan met je werktaken. Het is daarom zeker een goed idee om echte planten te plaatsen op je gietvloer.

Organisatie

Als je op het werk zo productief mogelijk wilt zijn, is het belangrijk om zo georganiseerd mogelijk te zijn. Je zult niet willen werken als je hele bureau een puinhoop is met overal papieren en prullaria. Rommel kan je angstiger maken, je productiviteit verlagen en je zelfs ervan weerhouden om je werk gedaan te krijgen, dus zorg ervoor dat je kieskeurig bent met wat je op kantoor plaatst. Er zijn enkele dingen waarmee je je spullen kunt ordenen, maar je bureau er toch mooi uit kunt laten zien. Dit zal je productiviteit zonder twijfel verhogen. 

Planner

Je werk heeft je misschien een planner gegeven om je dag in te plannen en al je taken op je takenlijst te schrijven. Hoogstwaarschijnlijk is het niet het meest opwindende om naar te kijken, dus het is altijd leuk om je dag op te fleuren met je eigen planner die je echt leuk vindt om te gebruiken. Met een combinatie van zowel stijl als functionaliteit is zo’n planner absoluut een essentieel hulpmiddel om je te helpen organiseren. Ook zul je hierdoor productiever kunnen werken aangezien je precies weet wat je moet doen tijdens je werkdag en je telkens een taak kunt afvinken als het gelukt is. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.