zorgverzekering kiezen

Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Het jaar is alweer bijna om, nog maar vier maanden en 2023 gaat van start. De tijd om alle zaken eens op een rijtje te zetten en te bepalen wat wel of niet van belang is. Zo is het ook belangrijk om te kijken naar de zorgverzekering, voor het geval dat je wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Tijdens het overstappen naar een andere zorgverzekering, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Maar welke zaken zijn dit nu? Dit artikel geeft een aantal handige tips, zodat je zorgeloos kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Maak gebruik van een vergelijker

Om er zeker van te zijn dat je de zorgverzekering kiest die voor jou van belang is, is het aan te raden om gebruik te maken van een vergelijker. Het maken van een vergelijking wordt online gedaan, dit kan via verschillende websites. In dit artikel wordt vergelijken zorgverzekering als voorbeeld gegeven. Voordat de vergelijking plaatsvindt, is het belangrijk om de zorg aan te vinken die voor jou van belang is. Op deze manier worden alleen de zorgpakketten weergegeven die voor jou relevant zijn. De vergelijker zet vervolgens de zorgpakketten overzichtelijk onder elkaar. Zo is het voor jou gemakkelijk om het zorgpakket te kiezen met de beste opties en de voordeligste maandelijkse premie. Zo weet je zeker dat je maandelijks de beste prijs betaald voor jouw zorgverzekering. 

Bepaal de hoogte van je eigen risico

Het wettelijk bepaalde bedrag voor het eigen risico is in 2022 €385 euro. Dit houdt in dat wanneer je zorg nodig hebt, de kosten die worden gemaakt voor de eerste €385 euro voor eigen rekening zijn. De resterende kosten worden vergoed door de verzekeraar. Ook is het mogelijk om het eigen risico te verhogen. Op deze manier krijg je maandelijks een korting van de zorgverzekeraar. Het maximale eigen risico staat momenteel op €885 euro. Let er wel op dat wanneer je daadwerkelijk zorg nodig hebt, je een hoger bedrag moet betalen voordat resterende kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar.


Samenvattend

Om het hele verhaal in het kort samen te vatten, om de goedkoopste zorgverzekering te bemachtigen, is het verstandig om een online vergelijking te maken. Op deze manier kan je op een overzichtelijke manier zien welke aanbieder voor jou relevant is en welke de beste prijs hanteert. Door daarnaast het eigen risico te bepalen kan je een maandelijkse korting krijgen vanuit je zorgverzekeraar. Echter loop je wel het risico meer te moeten betalen wanneer je daadwerkelijk zorg nodig hebt.