Verschillende interessante investeringen voor 2023

Investeringen zijn geen eenvoudige beslissingen. Vooraf wil je alles zo goed mogelijk doordenken, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Toch is er niet altijd volledige zekerheid, en het belangrijkste is dan dat je achter de investering staat met volle overtuiging. Dit is alleen mogelijk als het iets is waar je zelf ook enthousiast over bent. Hieronder vind je enkele interessante ideeën.

Vastgoed

Om te beginnen is vastgoed een type investering waar veel mensen interesse in hebben. Dit zou ook voor jou een goede optie kunnen zijn. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen binnen en buiten Europa is vastgoed een aantrekkelijke investeringsoptie. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld Ibiza. Deze plek staat bekend als een toeristische trekpleister en sommigen zouden daar graag een permanent verblijf willen hebben. Het vinden van een makelaar in Ibiza is dan de eerste stap die je moet nemen, en de rest volgt vanzelf. Een voordeel van vastgoedinvesteringen is ook dat anderen er mogelijk gebruik van kunnen maken, zelfs als je er slechts een deel van het jaar bent. Op deze manier kun je uiteindelijk financieel meer uit je investering halen.

Startups

Misschien ben je zelf ondernemer en weet je hoe uitdagend het kan zijn om een bedrijf te starten. Het is ook mogelijk dat je interessante kansen ziet en graag een duwtje in de rug wilt geven. In dat geval is investeren in startups zeker een goed idee. Vooral na de corona crisis is het voor jonge bedrijven moeilijker geworden om te groeien, en als je bereid bent te helpen, kun je er ook later van profiteren. Als je niet precies weet hoe je in startups kunt investeren, is het handig om wat onderzoek te doen naar crowdfunding. Dit is een manier om gezamenlijk geld in te zamelen. Jij kunt dan zelf een bedrag investeren, en samen met andere investeerders draag je bij aan het startkapitaal dat gebruikt kan worden.


Kunst

Dit is wellicht een iets gedurfde optie om in te investeren, maar het kan zeer lonend zijn. Kunst is vaak over het hoofd gezien, omdat de kansen niet altijd groot zijn, maar dat kan tegelijkertijd ook een reden zijn om het te overwegen. Bij kunst kijk je er ook anders naar, omdat je het niet alleen doet om er geld aan te verdienen. Kunst koop je omdat je het mooi vindt. Op deze manier investeer je in iets waar je direct van kunt genieten. Als dit je aanspreekt, kun je op zoek gaan naar kunstenaars of specifieke kunstvormen die populair zijn en zo krijg je een idee van wat goed presteert op de markt. Er is in elk geval een ruime keuze, van klassiek tot modern. Een andere lucratieve vorm van investeren is horloges. Er zijn verschillende merken en modellen die over de tijd in waarde stijgen. Waar ga jij in investeren?