geld besparen hypotheek

Geld besparen door je hypotheek over te sluiten?

Wil jij graag besparen op je maandlasten zodat je meer leuke dingen kunt ondernemen met je gezin? Denk dan eens aan het oversluiten van je hypotheek. De hypotheekrente ligt nu heel laag. Dat betekent dat overstappen naar een andere geldverstrekker je lagere maandlasten op kan leveren! Ga jij ook profiteren van de lage rente?

spvWaarom nu je hypotheek oversluiten?

Een hypotheek oversluiten brengt altijd bepaalde kosten met zich mee. Toch kan overstappen naar een andere hypotheekverstrekker voordelig zijn door de lage rente. Het voordeel van nu je hypotheek oversluiten is dat je voor langere tijd profiteert van de lage rente. Hierdoor kunnen je maandlasten aanzienlijk dalen. Dit kan opwegen tegen de oversluit boete en andere extra kosten die je moet betalen. Zo kun je eindelijk die ene droomreis maken. Of alvast sparen voor die geplande verbouwing.

Kosten oversluiten hypotheek

Door je hypotheek over te sluiten kun je geld besparen. Daarvoor moet wel eerst geld worden uitgegeven. Er zijn namelijk een aantal kosten die komen kijken bij het oversluiten van je hypotheek:

  • Oversluitboete: deze betaal je als je de hypotheek opzegt wanneer de rentevaste periode nog niet is afgelopen. Dit kun je zien als een compensatie voor je huidige hypotheekrenteverstrekker. Deze loopt namelijk rente mis als jij overstapt.
  • Extra kosten: denk hierbij aan notaris- en taxatiekosten. Deze betaal je omdat je in principe een nieuwe hypotheek afsluit. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk dat je nieuwe hypotheekverstrekker weet wat de waarde van je woning

Wegen de kosten op tegen de opbrengsten? Dan is het oversluiten zeker de moeite waard.

Is het verstandig om je hypotheek over te sluiten?

Of het verstandig is om je hypotheek over te sluiten hangt af van je situatie. Is je rentevaste periode nog lang niet voorbij? Je huidige hypotheekverstrekker loopt dan veel rente mis. Dit betekent dat de boete die jij daarvoor moet betalen hoog kan oplopen.

Is het einde van je rentevaste periode in zicht? Ga dan naar een adviseur en vraag om persoonlijk advies. Het zou namelijk goed kunnen dat je van de lage hypotheekrente kunt profiteren door over te stappen!