voordelen credit card

De voordelen van een creditcard voor ondernemers

Als ondernemer is een goede cashflow ontzettend belangrijk. Dat zorgt er namelijk voor dat je je facturen op tijd kunt betalen, kunt investeren in goederen of diensten en dus je bedrijf kunt laten groeien. Toch zien we dat dit lang niet altijd het geval is en dat veel ondernemers het lastig vinden om hier op een goede manier mee om te gaan. Een van de manieren om bijvoorbeeld sneller over geld te beschikken, is door je facturen te ‘verkopen’, waardoor je binnen een aantal dagen een deel van het geld krijgt en het andere deel als het ware af moet staan aan deze partij.

Nu is dat voor een keer niet zo erg, maar structureel gaat je dit natuurlijk geld kosten. Stel dat je voor iedere factuur 90% van het factuurbedrag krijgt, dan moet je jezelf afvragen waar het niet helemaal goed gaat. Om dit op te lossen, is een creditcard ideaal voor ondernemers die het fijn vinden om af en toe even wat meer bestedingsruimte te hebben. Welke voordelen dit allemaal heeft, leggen we je nu uit.

Makkelijk boekhouden

Een creditcard kan ook helpen bij het vereenvoudigen van je boekhouding. Door al je zakelijke uitgaven met behulp van een creditcard te doen, heb je een duidelijk overzicht van al je transacties. Dit maakt het gemakkelijker om je uitgaven te volgen en te categoriseren. Bij veel creditcardmaatschappijen kun je zelfs een gedetailleerd overzicht ontvangen van je uitgaven, waardoor je nog beter inzicht hebt in je financiën. Dit kan niet alleen met een normale creditcard, maar ook met een prepaid creditcard, waarop je eerst zelf geld moet storten, voordat je deze kunt gebruiken.

Aankoopbescherming en verzekering

Een ander belangrijk voordeel van een creditcard is de aankoopbescherming en verzekering die het biedt. Veel creditcards bieden namelijk extra garanties en verzekeringen op aankopen die je met de kaart hebt gedaan. Dit betekent dat als een product bijvoorbeeld beschadigd of gestolen wordt, je recht hebt op vergoeding. Dit geeft je als ondernemer vaak net even wat meer rust en beschermen tegen financiële tegenslagen. Let wel op voordat je je een creditcard neemt, hoe het zit met de voorwaarden bij jouw bank. Daarom is je zakelijke rekening vergelijken voor ook je creditcard zeker een aanrader. Zo kan het heel goed zijn dat de voorwaarden van een andere partij veel aantrekkelijker zijn, dan die van je eigen bank.

Flexibel betalen

Een van de grootste voordelen van een creditcard is de flexibiliteit die het biedt bij betalingen. Met een creditcard kun je goederen en diensten kopen zonder direct geld te hoeven uitgeven. Dit stelt je in staat om snel beslissingen te nemen en aankopen te doen die je anders wellicht zou moeten uitstellen. Hierdoor kun je gemakkelijk inspelen op kansen en je bedrijf laten groeien. Want laten we eerlijk zijn, iedere ondernemer heeft toch wel eens een wat mindere maand? Hoe fijn is het dan dat je bedrijfsprocessen hier geen hinder van hoeven te ondervinden en je dus bijvoorbeeld wel gewoon je standaard inkopen kunt blijven doen.