ben jij een populaire collega

Ben jij een populaire collega?

Bij je collega’s zullen altijd mensen zitten waar je goed en minder goed mee op kunt schieten. Zo zit er ook altijd wel iemand tussen die de sfeer goed kan verpesten.

Herken je ze?

De roddeltante

Er is niks mis met een beetje roddelen, zolang je maar goed in de gaten houdt wat je aan wie vertelt. Maar als je van roddelen en in het bijzonder kwaadspreken, de belangrijkste bezigheid maakt kan dat in je nadeel werken. Collega’s zullen je op den duur niet meer in vertrouwen nemen en aannemen dat je ook over hen roddelt. Voor je het weet ben je een outsider.


Leen maar raak

Je kent ze wel. De collega’s die gevraagd of ongevraagd alles van je komen lenen. Pennen, scharen, plakband, geld. Het maakt niet uit wat, maar terugbrengen ho maar. Als ze spullen voor je gaan verstoppen dan weet je dat je verkeerd bezig bent.

Altijd aan de wandel

Zit je zelden op je plaats. Ben je constant aan de wandel? Of je nou aan het kwebbelen bent, aan het netwerken, veel moet plassen of gewoon geen zitvlees hebt, het kan de nodige ergernis oproepen bij collega’s die je zoeken of die je telefoontjes en boodschappen moeten aannemen.

De bully

Schelden, vloeken en tieren als er even iets niet naar de zin is mag dan misschien assertief lijken, maar je kan ook te ver gaan. Je hoeft niet van alles een punt te maken en overal je afkeuring over laten blijken door iemand meteen per mail of telefoon de pan uit te vegen. Voor je het weet worden ze bang van je.


Betweter

Wat je ook doet en hoe je het doet, er is altijd iemand die je komt vertellen dat het nog beter had gekund. Ongevraagd advies, tips en goede raad geven kun je beter achterwege laten, tenzij ze je erom vragen.

Slijmbal

Slijmballen zijn vooral bezig bij de juiste personen in een goed daglicht te komen en denken hier later hun voordeel mee te kunnen doen. Helaas worden slijmballen snel doorzien, komen ze fake over, en wekken ze vooral ergernis en irritatie op.

Grapjurk

Af en toe een goeie grap is meer dan welkom. Kwetsende, flauwe en te veel grappen kunnen erg vervelend en vermoeiend worden.

Groen van jaloezie

Is het de beurt aan één van je collega’s om promotie te maken of heeft iemand een succesje geboekt? Probeer eens blij te zijn voor iemand anders en gun iedereen zijn succes.

De kantjes eraf

Kom je ’s ochtends altijd net te laat, ga je net te vroeg en/of te lang lunchen en sta je als eerste weer buiten?

De beroepssurfer

Het lijkt of ze altijd druk aan het werk zijn, maar niks is minder waar. Ze werken hun dagelijkse portie websites af en posten op fora zodat het lijkt alsof ze heel druk aan het typen zijn.