Voorspellende astrologie, hoe werkt dat?

De wekelijkse horoscopen en maandelijkse horoscopen zijn eenvoudige voorbeelden van voorspellende astrologie. Ze zijn wel heel algemeen omdat ze zich alleen richten op de 12 sterrenbeelden, of wel het teken waar de Zon zich in bevond toen je geboren werd. Een persoonlijke voorspelling kan je maken op basis van je geboortehoroscoop, die even uniek is als je vingerafdruk.

Je persoonlijke geboortehoroscoop

Je geboortehoroscoop is de momentafname van de sterrenhemel op de plaats en tijd dat je geboren werd. Maar de planeten bewegen constant. Ze veranderen van positie en ten opzichte van elkaar. De Zon, Maan en andere planeten bewegen allemaal op hun eigen snelheid en daarom staat al van te voren vast waar de planeten zich op een bepaald moment in de toekomst zullen bevinden.

Door de positie van bepaalde planeten in je geboortehoroscoop te vergelijken met de positie die ze op een moment in de toekomst innemen, kan je voorspellingen doen.

Wat kan zo’n voorspelling je vertellen?

Wat moet je je voorstellen bij astrologische voorspellingen? Het zijn in ieder geval geen voldongen feiten. Ten eerste gaat de astrologie uit van de vrije wil van de mens. Astrologische voorspellingen zijn symbolisch. Je krijgt te horen wat je kansen zijn, waar mogelijkheden liggen en soms waarschuwingen.

Vergelijk voor voorspellende astrologie geboortehoroscoop (binnenste ring) met de horoscoop van 7 mei 2021 (buitenste ring)

Waar wordt naar gekeken?

 • De positie van de planeet Saturnus, door welk huis of huizen beweegt Saturnus?
 • Welke aspecten maakt Saturnus met andere planeten?
 • Wat is de positie van de langzaam bewegende planeten Uranus, Neptunus en Pluto ten opzichte van de snel bewegende planeten (Zon, Maan, Venus, Mars, Mercurius, Ascendant en Midhemel) in de geboortehoroscoop en welke aspecten maken ze?
 • Wat is de positie van Jupiter in de huizen en welke aspecten maakt hij met planeten in je geboortehoroscoop.

Ook interessant…

 • De Maan maakt een complete cyclus in een maand en bevindt zich iedere maand een een paar dagen dichtbij de Zon (conjunct). Als dat gebeurt, zijn het dagen waarop je je krachtiger en energieker voelt.
 • Een nieuwe Maan in de buurt van een planeet in je geboortehoroscoop, zorgt voor een nieuwe kijk of nieuwe inzichten in de corresponderende onderwerpen. Het huis waar de nieuwe Maan zich bevindt heeft ook betekenis.
 • Als de planeet Mars beweegt in de richting van de positie van Mars in je geboortehoroscoop, neemt je energie toe. Als de actuele Mars van de positie van Mars in je geboortehoroscoop vandaan beweegt, dan neemt je energie af. Je energie bevindt zich op het laagste punt als de actuele Mars recht tegenover de Mars in je geboortehoroscoop bevindt.
 • Je kan de progressieve Zon en progressieve Maan berekenen. Elk van de 12 tekens van de dierenriem nemen 360 graden gedeeld door 12 = 30 graden in. De Zon, die een hele cyclus maakt in 1 jaar, schuift ieder jaar 1 graad op per jaar. De Maan schuift 12 graden op per jaar.

  Kijk naar de positie van de Zon in je geboortehoroscoop, naar het aantal graden om precies te zijn en tel daar per jaar een graad bij op. Dit is vooral interessant op het moment dat je Zon van teken verandert.
  De Maan schuift 12 graden per jaar op en doet er dus ongeveer 2,5 jaar over om door een teken te bewegen.

Voorbeeld:

In de afbeelding hierboven staat de Zon op 22 graden Waterman. Als deze persoon 8 jaar is zal de Zon overgaan naar Vissen en als deze persoon 38 is, zal hij overgaan in Ram.