Er zijn dromen die veel gedroomd worden en die iedereen wel bekend voorkomen.

Droom je ook wel eens dat je tanden loszitten, dat je nodig naar het toilet bent maar geen WC kunt vinden, dat je slechte cijfers haalt. Het zijn dromen die vaak voorkomen. Maar wat betekenen die dromen? Wat probeert je onderbewustzijn je te vertellen?

Vorige1 van 10

dromen over bloot zijn geen kleren

1. Bloot zijn

Je komt ergens binnen, bij voorkeur waar veel mensen zijn en je realiseert je dat je bijna geen kleren aanhebt of misschien wel helemaal bloot bent. Dat is even schrikken natuurlijk. In dit soort dromen kan je ook ontdekken dat je ongeschikt of ongepast gekleed bent. Bijvoorbeeld op je werk binnenkomen in je pyjama.

Betekenis

Dit soort dromen geven aan dat je je in het dagelijks leven kwetsbaar voelt. Je hebt het gevoel dat je te veel van je zelf hebt laten zien. Dat je je te veel hebt opengesteld. Misschien heb je een geheim met iemand gedeeld of je diepste gevoelens met iemand gedeeld.

Dromen dat je naakt bent komt vaak voor bij mensen die net een nieuwe relatie met iemand beginnen, maar ook bij een nieuwe baan, carrière of opleiding is het een vaker voorkomend verschijnsel.

Vorige1 van 10