dromen over dieren

Dromen over dieren

Laatst bijgewerkt:

Heb je vaker dromen over dieren? Het zijn veel voorkomende dromen en ze kunnen een betekenis hebben. Over welke dieren je droomt zegt iets over verborgen verlangens, je oerdriften die je waarschijnlijk in het dagelijks leven verdringt.

Welke dromen over dieren komen je bekend voor?

Herken jij deze 10 dieren in je dromen?

1. Apen

Als er apen in je droom voorkomen betekent dit dat je te maken hebt met oneerlijkheid en bedrog in je omgeving. Het kan ook betekenen dat je rustig aan moet doen, dat je te druk en te wild, te opgewonden bent.

2. Beren

Beren in dromen over dieren symboliseren onafhankelijkheid en de verschillende fasen van de levenscyclus. Je gaat op dit moment door een periode van zelfreflectie en daarna komt een nieuw begin. Word je in je droom achtervolgt door een beer, dan betekent dat dat je te maken hebt met agressie en competitie. Je voelt je bedreigd en er zijn de nodige hindernissen die je moet overwinnen.

3. Hond

Zie je een hond in je droom, dan betekent dat gevoelens van trouw, loyaliteit, intuïtie en gulheid je helpen om je doelen te bereiken. Is de hond in je droom agressief of gromt hij naar je, dan kan dat aangeven dat je een innerlijk conflict hebt. Wil je een hond kopen of mee naar huis nemen dan kan dat aangeven dat je behoefte hebt aan vriendschap. Een hond die vrolijk blaffend en kwispelend op je afkomt geeft aan dat je je sociaal geaccepteerd voelt.

4. Kat

Een kat is het symbool van een onafhankelijke, creatieve en vrouwelijke energie. Maar de kat is ook een teken van pech en ongeluk. Het kan betekenen dat een persoon in je omgeving bedreigend voor je is. Valt de kat je aan dan heb je moeite met de vrouwelijke kant van je persoonlijkheid. Ben je bang voor de kat dan ben je waarschijnlijk bang voor een vrouwelijk persoon in je omgeving.

5. Olifant

Een olifant is een symbool voor kracht, geduld en intelligentie. Maar een olifant is ook introvert en vergeet niet snel. Dat zou een weerspiegeling kunnen zijn van je eigen persoonlijkheid. Misschien moet je dingen loslaten en vergeten zodat je verder kunt gaan. Als je droomt dat je zelf een olifant bent, dan geeft dat aan dat je je meer moet open stellen, je ideeën en gedachten naar buiten moet brengen.

6. Paard

Paarden zijn het symbool van een sterke fysieke energie. Je hebt moeite je wilde kant in toom te houden. Als je in je dromen over dieren op een paard rijdt, dan betekent dat dat je een belangrijke positie inneemt of veel macht hebt over een situatie. Kan je het paard niet onder controle houden dan betekent het dat je moeite hebt de zaken onder controle te krijgen.

7. Panter

Een panter in je droom symboliseert gevaar dat op de loer ligt. Waarschijnlijk voel je intuïtief aan dat je op je hoede moet zijn.

8. Slang

Als je een slang ziet of er door één gebeten wordt, geeft aan dat je verborgen angsten hebt waarvan je je nog niet bewust bent. Als de slang zowel aan de kop als de staart een kop heeft, kan dat betekenen dat je niet weet welke richting je in je leven op moet. Als je droomt dat je een levende slang opeet kan dat aangeven dat je op zoek bent naar intimiteit en/of sexuele bevrediging.

9. Stier

Komt er een stier in je dromen voor, dan heb je te maken met koppigheid en een sterke wil en veel kracht. Het belooft een leven in rijkdom en overvloed. Word je in je droom achterna gezeten door een wilde stier, dan zegt dat iets over je gevoelens. Je hebt je gevoelens en passies niet onder controle.

10. Wolf

Droom je van een wolf dan is dat het symbool van schoonheid, eenzaamheid, vertrouwen in jezelf, mysterie en trots. Je bent heel goed in staat om je in gezelschap op een goede manier te presenteren en te amuseren, maar eigenlijk ben je van nature iemand die het liefst alleen is. Droom je dat je een wolf doodt, dan ben je bedrogen. Je zult snel ontdekken wat er precies aan de hand was. Hoor je een wolf huilen, dan heeft iemand in je omgeving dringend behoefte aan hulp.

 1. Hallo,

  Ik zoek uitleg over dromen die ik regelmatig heb. Op internet zoek ik het vaak op maar vind nooit wat ik precies bedoel.
  Ik droom vaak dat ik het ene moment een mens ben en ineens een ander moment ben ik een dier. Het zijn vooral dieren zoals; wolven, beren, paarden, etc.
  Zou iemand hiermee kunnen helpen?

 2. hallo,

  ik zoek een droom uitleg via google.nl en kom op deze site terecht er staat wel wat over een wolf maar niet precies waar mijn droom over ging..

  ik heb gedroomd dat ik een hele lieve tamme wolf tegen kwam waarvan ik dus eerst dacht als het een husky was.
  ik droomde dat hij alleen was en niemand hem wou en dat vond ik zo sneu dat ik hem knuffelde en er om ging huilen. de wolf vond het absoluut niet erg en ging er heerlijk voor staan het voelde goed dat wij soort genoten waren leken het. wie kan mij hier mee helpen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *