documenten zzp'er in de bouw

Documenten slim beheren als zzp’er in de bouw

Als je zzp’er in de bouw bent, heb je vaak te maken met veel verschillende documenten. Denk hierbij aan offertes, facturen, bouwtekeningen en contracten. Met al die documenten wil je niet dat je handmatig orde en overzicht moet scheppen.. Door slimme tools te gebruiken maak je het jezelf veel makkelijker. In dit artikel lees je er meer over. Zodat je snel meer overzicht krijgt in je werk.

Overzicht krijgen

Vooral als zzp’er is het belangrijk om overzicht te houden in je documenten. Dat zorgt ervoor dat je niet ineens een belangrijke factuur of bouwtekening kwijt bent. Het zoeken daarvan kost veel tijd en kan er zelfs voor zorgen dat je fouten gaat maken, mocht je het verkeerde document vinden en gebruiken. Door een DMS (document management systeem) te gebruiken kun je snel en gemakkelijk zoeken naar documenten. Zo hoef je niet meer eindeloos handmatig door al je documenten te gaan. Alles staat netjes geordend en je hebt altijd en overal direct toegang. Dit zorgt ervoor dat je sneller kunt werken en je geen tijd verspilt aan het zoeken naar documenten.

Efficiënter werken

Als zzp’er wil je altijd toegang hebben tot je documenten. Daarom is het verstandig om ze digitaal op te slaan. Zo kun je gemakkelijk nog even een document doorlezen als je bijvoorbeeld al op de klus bent. Dat maakt dat je altijd de juiste informatie bij de hand hebt. Door gebruik te maken van slimme tools kun je veel efficiënter werken, en open je documenten eenvoudig vanaf je smartphone bijvoorbeeld. Zo hoef je geen papierwerk meer mee te nemen naar de klus.

Documenten veilig bewaren

Naast dat het veel makkelijker is dan papieren overal mee naartoe nemen, is het natuurlijk ook veel veiliger. Door gebruik te maken van een systeem zoals Prostream.app, weet je zeker dat je documenten goed bewaard blijven en raak je ze niet zomaar kwijt. Ook wil je niet dat gevoelige documenten in verkeerde handen komen. Veel online systemen maken gebruik van encryptie, waardoor niet iedereen zomaar bij je bestanden kan komen. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar geeft ook je klanten een stukje extra zekerheid dat je goed omgaat met vertrouwelijke informatie.

Professionele uitstraling

Als zzp’er wil je natuurlijk professioneel overkomen. Met een goed document management systeem zorg je ervoor dat je altijd georganiseerd bent. Je kunt snel reageren op vragen en hebt altijd de juiste documenten klaarstaan. Dit maakt een goede indruk op je klanten en opdrachtgevers. Je hoeft nooit te zeggen dat je iets later moet nasturen, omdat je het niet direct kunt vinden. Alles is direct beschikbaar, wat zorgt voor een professionele uitstraling. Dat maakt je werk als zzp’er een stuk eenvoudiger.

Door gebruik te maken van slimme systemen werk je sneller, veiliger en professioneler. Dit maakt jouw werk als zzp’er in de bouw niet alleen makkelijker, maar zorgt er ook voor dat je meer tijd overhoudt voor je echte werk.