huurkosten kantoorruimte

Hoe bespaar je op de huurkosten van jouw kantoorpand? 

Het kantoorpand kan een aanzienlijke kostenpost vormen. Dat zien we ook duidelijk terug bij de meeste bedrijven. Meestal beslaan de huurkosten het overgrote deel van de vaste zakelijke kosten. Hoewel dit niet geheel te voorkomen is, zijn er wel manieren waarop je de kosten enigszins in toom kunt houden en wellicht zelfs extra kunt besparen. Maar hoe bespaar je op de huurkosten van jouw bedrijfspand zonder in te leveren op comfort? Hieronder volgen de beste bespaartips. 

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken 

Ben je momenteel nog op zoek naar een kantoorruimte? Dan is het slim om zorgvuldig te vergelijken. Een kantoor huren via instantoffices.com is een slimme manier om snel een groot aanbod te ontdekken en direct de prijzen te vergelijken. Je kunt eenvoudigweg filteren op het aanbod in de regio waar je je wilt vestigen en je ziet direct wat er momenteel wordt aangeboden.

Kantoorruimtes zijn in werkelijk alle prijscategorieën verkrijgbaar. Ga daarom nooit voor het eerste kantoor dat je kunt vinden, maar onderzoek eerst eens wat er nog meer op de markt beschikbaar is. Het kan je nog verbazen hoeveel geld je maandelijks kunt besparen door voor een net wat andere ruimte te kiezen.

Let op: laat je nooit enkel leiden door de prijs. Comfort en een gunstige ligging blijven de prioriteit hebben. Bezoek daarom verschillende locaties die binnen jouw budget vallen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw bedrijf

Overweeg om een kleinere ruimte te huren 

Logischerwijs betaal je meer geld voor een kantoor met meer vierkante meters. Vraag jezelf daarom af hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Zeker met het oog op de toenemende vraag naar hybride werken. Als meer mensen vanuit huis werken, zou je misschien ook de ruimtes anders kunnen indelen. Een kleinere kantoorruimte die efficiënt wordt ingedeeld, kan soms nog veel beter ingezet worden en je bespaart er ook nog eens ongelooflijk veel onnodige kosten mee. 


Wijk uit naar een kleinere plaats 

De grootste steden in Nederland zijn verreweg het populairst. Denk hierbij vooral aan het zakelijk hart van Nederland in de vorm van Amsterdam. Omdat de vraag naar kantoorruimte hier erg hoog ligt, zien we ook dat de prijzen hoger liggen. Een slimme manier om snel geld te besparen is door uit te wijken naar een iets kleinere plaats. Als je niet middenin een grote stad gaat zitten, bespaar je al ongelooflijk veel geld.

Benieuwd naar het aanbod dichtbij jouw stad naar keuze? Maak dan gebruik van handige sites zoals Easyoffices.com en ontdek het aanbod. 

Onderhandel over de huurprijs 

Heb je nog geen pand gehuurd? Dan beschik je nog over alle ruimte om te onderhandelen over de prijs. Als je dit zelf erg lastig vindt, zou je ook een vastgoedadviseur kunnen inschakelen om deze taak op zich te nemen. Zo weet je zeker dat je de best mogelijke deal eruit kunt slepen. Met onderhandelen kan je echt al een heel eind komen en soms tientallen tot zelfs honderden euro’s per maand besparen.