Zwarte kattendag

Er is een internationale kattendag en een speciale dag voor zwarte katten.

Op 8 augustus is het Internationale kattendag en op 17 augustus is er een speciale zwarte kattendag.

Dag speciaal voor zwarte katten

Dierendag is er voor alle dieren.  De algemene kattendag is er om je kat eens goed te verwennen. Daarnaast is er ook nog een extra dag voor zwarte katten. Waarom is dat, vraag je je misschien af.

Zwart en mysterieus

Zwarte katten zijn natuurlijk een soort apart. Ze zijn prachtig om te zien, en hebben met hun opvallende geelgroene ogen, best een beetje een mysterieuze uitstraling. Maar zwarte katten werden en worden nog steeds in verband gebracht met hekserij, ongeluk en ander bijgeloof. Bij plaatjes van heksen, halloween of andere enge sprookjesachtige plaatsen, zal je vaak een zwarte kat kunnen ontdekken. Zoals wit de kleur is van puurheid, lieflijkheid en onschuld zo is zwart van oudsher de kleur van het donker, somberheid en het kwaad.

Zoek de zwarte kat…

En geloof het of niet, daardoor zijn zwarte katten minder geliefd en blijven ze vaak over in asiels. Dat is de reden dat er speciaal een dag is voor zwarte katten. Misschien iets om rekening mee te houden als je een kat uit gaat zoeken.

 

 

 1. Ik heb een git zwarte half ragdoll half? Kater Heeft geen langhaar maar wel prachtige dikke vacht
  en prachtige kleur ogen.
  100% karakter Ragdoll,heel aanhankelijk ,superlief.
  Al ben ik maar uurtje weg is hij blij of ik 3 weken weg ben geweest.
  Kroelen en knorren heel apart.
  Dus lieve mensen loop deze zwarte poezen / katers niet voorbij in het asiel ,hun hebben ook niet hun “kleur” uitgekozen,maar kijk verder naar hun ook mooie binnen kant.
  Hoop dat ik met mijn verhaal voor eens en voor altijd dit rare imago/ bijgeloof over zwarte katten de wereld hebt uitgeholpen.
  “Uiterlijk straalt ,maar binnen kant bepaald ” ongeacht kleur of ras .
  Vr.grt Jacky

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *