kat dieet

Welk dieetvoer is het meest geschikt voor jouw kat? 

Als baasje wil je natuurlijk alleen maar het beste van het beste voor je beste en trouwe harige vriend. Dit betekent dus ook dat je constant goed moet lette op het type voeding dat je iedere dag geeft. Want merk je dat je kat iets te zwaar is geworden? Dan is het de hoogste tijd om hier stappen in te ondernemen en bijvoorbeeld over te stappen op dieetvoer. Om er zeker van te zijn dat je enkel het beste dieetvoer in huis haalt, zoals natvoer katten bij Welkoop, is het een echte must om met onderstaande tips aan de slag te gaan. 

Stem het type dieetvoer af op basis van de leeftijd 

Wist je dat de hoeveelheid voeding en het type voeding af kan worden gestemd op basis van de leeftijd? Zo heeft een kitten bijvoorbeeld kleinere porties en meer eiwitrijke voeding nodig in vergelijking met een volwassen kat. Hier kun je dan ook perfect het type dieetvoer op afstemmen. In veel speciaalzaken koop je het voer namelijk al op basis van de leeftijd van de kat. En dat scheelt weer enorm veel uitzoekwerk en je profiteert van erg veel gemak. Klik hier voor meer informatie over dieetvoer voor katten.

Ook het ras van de kat kan invloed hebben op het shoppen van het dieetvoer 

Maar er zijn natuurlijk ook bepaalde rassen die weer net even wat andere voedingsstoffen nodig hebben. Denk daarbij aan rassen zoals een Britse Korthaar of een naaktkat. Door ook het voer helemaal af te stemmen op het ras, weet je zeker dat je kat precies de juiste hoeveelheid eet per dag. Ook staat vaak op de verpakking van luxe dieetvoer aangegeven voor wat voor soort ras het meest geschikt is. En dat is wel zo handig om te weten, toch? 

Investeer altijd in dieetvoer met precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen 

Investeer je op korte termijn maar al te graag in enkel het beste dieetvoer voor je eigen kat? Dan is het een goed idee om dit enkel te doen in een gespecialiseerde dierenwinkel. Hierdoor weet je altijd zeker dat je dieetvoer met precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen in huis haalt. En dat geeft je vanaf het eerste moment weer een erg gerust gevoel. Ook kan een medewerker van een dierenwinkel je altijd meer vertellen over wat het aanbod op het gebied van dieetvoer voor je eigen kat zoal is.