dieren films

10 Dieren films

[tps_header]

Films met echte dieren in de hoofdrol.

Er zijn er niet zo heel veel films met echte dieren met een grote rol. Dat zal er wel mee te maken hebben dat ze moeilijk te regisseren zijn.  Honden zijn waarschijnlijk het makkelijkst te trainen, daar zijn er wel een aantal van. Een lijst van films met honden vind je hier.

Toch hebben we een aantal films met dieren gevonden, die de moeite van het bekijken waard zijn.

[/tps_header]

War horse (2011)

Een film met paard Joey in de hoofdrol. Een film naar het gelijknamige boek van Michael Morpurgo, genomineerd voor 6 Oscars. Deze film vertelt het verhaal van een volbloed paard dat eerst op een boerderij terecht komt als werkpaard en later aan de cavalerie verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog.

IMDb 7,2/10

DVD

Charlotte’s Web (2006)

Een film met het varken Wilbur in de hoofdrol. Wilbur maakt zich zorgen over het einde van het jaar. Hij weet dat de tijd eraan komt dat hij bijna in de pan gaat eindigen. Hij maakt een plan met de spin Charlotte om te zorgen dat dit niet gaat gebeuren.

IMDb 6,4/10

DVD

The Life of Pi (2012)

The life of Pi is de verfilming van het gelijknamige boek van Yann Martel. De hoofdpersoon is Pi, een Indiaase jongen. Zijn vader is eigenaar van de dierentuin. Door omstandigheden verhuizen ze naar Canada. Maar op zee gebeurt er een ongeluk en Pi komt als enig overlevend mens terecht op een vlot samen met een tijger, een orang oetan, een hyena en een gewonde zebra. Na een bewogen tocht wordt Pi gered. Hij vertelt zijn verhaal van de dieren en het vlot, maar niemand gelooft hem. Een prachtige film met een bijzonder verhaal.

IMDb 7,9/10

DVD

A dolphin tale (2011)

In deze film draait het om de vriendschap tussen een jongen en een dolfijn. De dolfijn is een deel van zijn vin kwijtgeraakt in een krabbenval. Deel 1 kreeg 2 Oscars en 4 nominaties. Inmiddels is er in 2014 ook een tweede deel uitgekomen A dolphin tale 2.

IMDb 6,9/10

DVD

Pagina's: 1 2 3 Volgende pagina