films met honden

Films met honden in de hoofdrol

Films met honden in de hoofdrol.

1. Hachi (2009)

Het verhaal van Hachi is waargebeurd in Japan. Hachiko the Dog is daar een beroemdheid en heeft zelfs zijn eigen standbeeld. Het is het prachtige verhaal over de trouw van een hond die iedere dag naar het station ging om daar te wachten tot zijn baasje terugkwam van zijn werk. Er zijn meerdere verfilmingen van dit verhaal gemaakt. In de Hollywood versie van Hachi wordt de rol van het baasje gespeeld door Richard Gere.

Imdb 8,1/10


2. Eight below (2006)

Nog een verfilming van een waargebeurd verhaal. Jerry Shepard (Paul Walker), zijn vriend Cooper (Jason Biggs) en een geoloog doen onderzoek op de Zuidpool. Ze hebben daarvoor een groep sledehonden tot hun beschikking. Door deze honden ontsnappen ze letterlijk aan de dood, met als gevolg dat de groep mannen zo snel mogelijk geëvacueerd moet worden. Er zit alleen niets anders op, dan de honden achter te laten. De honden moeten zien te overleven onder barre omstandigheden. Maar Jerry heeft de honden beloofd dat hij terug zal komen om de honden te redden.

Imdb 7,3/10


3. Max (2015)

Max is een Mechelse herder, in dienst  bij het Amerikaanse leger. Wanneer zijn eigenaar en trainer in Afghanistan om het leven komt, keert de hond getraumatiseerd terug naar Amerika. De hond is moeilijk handelbaar en wordt tegen wil en dank opgenomen door de familie van zijn vroegere baasje en kan het eigenlijk alleen goed vinden met het veertienjarig broertje. Samen doen ze een belangrijke ontdekking.

Imdb 6,8/10

4. Red dog (2011)

Dit familiedrama toont de impact die een zwerfhond heeft op het leven van een groep ruige mijnwerkers. Red Dog brengt een gemeenschap samen tijdens een periode wanneer een klein afgelegen stadje uitgroeit tot een grote mijnbouwstad. Red Dog komt voor het eerst in de stad wanneer hij slim genoeg is om mee te liften door de Australische achterlanden. Op zijn beurt wekt Red Dog moed op bij sommige mannen, redt het leven van anderen, en biedt een troostend oor wanneer het het meest nodig is. Hoewel de mijnwerkers hem liefhebben proberen de beheerders van het woonwagenpark waar ze allemaal wonen Red Dog te verjagen. Uiteindelijk zal hij het op moeten nemen tegen zijn aartsvijand, Red Cat.

IMDb 7,5/10


5. Marley & Me (2008)

Omdat ze nog niet aan kinderen toe zijn, besluiten John Grogan (Owen Wilson) en zijn vrouw (Jennifer Aniston) een labrador pup te nemen. Zo kunnen ze vast wennen om samen voor iets te zorgen. John werkt als columnist voor een krant. Hij schrijft zijn columns over wat ze met de hond meemaken. De opvoeding van de hond valt niet mee. Marley is hyperactief, maar wel lief.

IMDb 7,1/10


6. Must love dogs (2005)

In deze romantische comedy gaat het over kleuterleidster Sarah Nolan. Zij is al weer een tijdje vrijgezel. Volgens haar familie al weer veel te lang. Dus plaatsen haar zussen een profiel op een datingsite om haar toch weer aan de man te krijgen. De laatste zin in het profiel luidt: Must love dogs. Hun vader Bill is een prima voorbeeld van succesvolle internetveroveringen. Hij slaat via het internet de ene na de andere vrouw aan de haak.

IMDb 5,9/10


7. A dog year (2009)

John Katz (Jeff Bridges) is schrijver in New York. Hij zit midden in een midlife crisis en besluit een hond te nemen om weer tot zichzelf te komen. Dat valt nog niet mee want de hond lijkt nog gekker te zijn dan hijzelf.

Imdb 6,1/10


8. Year of the dog (2007)

Peggy (Molly Shannon) is een altijd vrolijke en levenslustige secretaresse. Ze is single en woont samen met haar hond Pencil. Als Pencil plotseling dood gaat begint voor Peggy een reis naar haar eigen persoonlijkheid en de transformatie die nodig is om de klap te verwerken en om een nieuw doel in haar leven te vinden.

Imdb 6,1/10


9. My dog Skip (2000)

My dog skip speelt zich af in 1942. De negenjarige Willie woont met zijn ouders in een klein dorpje in Mississippi. Hij is een verlegen jongen die veel alleen is en vaak met zijn neus in de boeken zit. Zijn enige echte vriend is zijn buurman Dink, maar die wordt opgeroepen door het leger en naar Europa gestuurd. Om te voorkomen dat Willie nog eenzamer wordt, besluiten zijn ouders hem een terriërpuppy voor zijn verjaardag te geven. Zijn leven verandert door de komst van Skip. Hij maakt makkelijker nieuwe vrienden. En de hond helpt hem de waarde van vriendschap, trouw en liefde te kennen.

IMDb 7/10

Pagina's: 1 2 Volgende pagina