De meeste films zijn familiefilms of geschikt van volwassenen, maar allemaal hebben ze een hond in de hoofdrol. Het zijn films die na het jaar 2000 zijn uitgekomen. De nieuwste film 'A dog's purpose', komt in mei 2017 uit.

4. Red dog (2011)

Dit familiedrama toont de impact die een zwerfhond heeft op het leven van een groep ruige mijnwerkers. Red Dog brengt een gemeenschap samen tijdens een periode wanneer een klein afgelegen stadje uitgroeit tot een grote mijnbouwstad. Red Dog komt voor het eerst in de stad wanneer hij slim genoeg is om mee te liften door de Australische achterlanden. Op zijn beurt wekt Red Dog moed op bij sommige mannen, redt het leven van anderen, en biedt een troostend oor wanneer het het meest nodig is. Hoewel de mijnwerkers hem liefhebben proberen de beheerders van het woonwagenpark waar ze allemaal wonen Red Dog te verjagen. Uiteindelijk zal hij het op moeten nemen tegen zijn aartsvijand, Red Cat.

IMDb 7,5/10


5. Marley & Me (2008)

Omdat ze nog niet aan kinderen toe zijn, besluiten John Grogan (Owen Wilson) en zijn vrouw (Jennifer Aniston) een labrador pup te nemen. Zo kunnen ze vast wennen om samen voor iets te zorgen. John werkt als columnist voor een krant. Hij schrijft zijn columns over wat ze met de hond meemaken. De opvoeding van de hond valt niet mee. Marley is hyperactief, maar wel lief.

IMDb 7,1/10


6. Must love dogs (2005)

In deze romantische comedy gaat het over kleuterleidster Sarah Nolan. Zij is al weer een tijdje vrijgezel. Volgens haar familie al weer veel te lang. Dus plaatsen haar zussen een profiel op een datingsite om haar toch weer aan de man te krijgen. De laatste zin in het profiel luidt: Must love dogs. Hun vader Bill is een prima voorbeeld van succesvolle internetveroveringen. Hij slaat via het internet de ene na de andere vrouw aan de haak.

IMDb 5,9/10