hoe blijft je kat gezond

Hoe zorg je er voor dat je kat gezond blijft?

Heb jij thuis ook een mini-tijger die de harten van al jouw vrienden steelt? Katten zijn het beste gezelschap dat je maar kunt hebben. Met een kat in huis is iedere dag anders en zul jij je nooit vervelen. Maar hoe houdt je jouw kat fit en gezond? Als kattenbaasje draag je de verantwoordelijkheid voor het welzijn van je maatje. Daarom hebben wij 4 tips op een rij gezet, die ervoor zorgen dat jouw kat gezond blijft.

Voeding

Het mag dan een inkoppertje zijn, maar dat maakt het niet minder waar; verantwoorde voeding voor jouw kat is ontzettend belangrijk. Enerzijds gaat het om de samenstelling van de voeding. Waar katten vroeger de restjes uit de keuken kregen, wordt er tegenwoordig meer aandacht aan besteed. Zo geven veel baasjes hun kat Royal Canin kattenvoer, om hem of haar gezond te houden. Naast de samenstelling is natuurlijk ook de hoeveelheid van belang. Zorg ervoor dat de hoeveelheid in balans is met de behoeften van jouw kat.

Beweging

Net als mensen hebben katten voldoende beweging nodig. Probeer daarom je kat in shape te houden door samen te spelen. Niet iedere kat vindt hetzelfde leuk, dus je zult wellicht even moeten uitzoeken waar je jouw maatje mee van de bank weet te krijgen. Speel iedere dag minimaal 15 minuten samen, zodat de conditie van jouw kat op peil blijft.

Ontspanning

Naast de beweging heeft een kat ook ontspanning nodig. Geef jouw kat een eigen plekje in huis waar hij of zij even ongestoord kan ontspannen. Het is eigenlijk een nachtdier, dus moet overdag zijn rust kunnen pakken. Creëer daarom een plekje zonder al teveel prikkels, waar de kat zich even lekker kan terugtrekken.

Jaarlijkse check

Om de gezondheid van je maatje in de gaten te houden, kun je het best één keer per jaar naar de dierenarts gaan voor een korte check up. Deze zal jouw kat onderzoeken en vindt eventueel problemen die van de buitenkant nog niet zichtbaar zijn. Daarnaast kan de dierenarts ook vaccinaties geven tegen ziektes die een kat op straat kan oplopen.
Met deze tips houd jij jouw kat altijd in topvorm. Het beste is om deze punten al van kleins af aan op te pakken. Vanaf het moment dat jij je kitten in huis haalt, ben jij verantwoordelijk voor de gezondheid van je huisdier. Daarom is er bijvoorbeeld Royal Canin Kitten, kattenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor de groei van jouw kitten.