Maak het beste van je ogen, wat voor vorm je ook hebt. Met make-up kan je heel wat bereiken als je weet hoe.

Je kan kleinere ogen groter laten lijken, uitpuilende ogen wat dieper liggend laten liggen als je de juiste make-up toepast.

Kleine ogen

kleine ogenAls dit je probleem is, lijkt het alsof er weinig ruimte is tussen de bovenkant van je oog en je wenkbrauw. De oplossing is dus om die ruimte groter te laten lijken, door een lichte kleur op het ooglid aan te brengen.

Breng een donkere kleur aan in de holte of vouw aan de zijkant van je oog en breid dit iets verder uit om het wat uitgestrekter te laten lijken. Breng donkere eyeliner aan de buitenkant van de ogen en smeer dit wat uit. Gebruik ten slotte een highlighter op het harde gedeelte onder je wenkbrauw.

Diepliggende ogen

diepliggende ogenBij deze ogen lijkt de ruimte tussen oog en wenkbrauw vaak wat over te hangen. Breng een lichte kleur aan op het ooglid en een highlighter op het harde gedeelte onder de wenkbrauw. Gebruik een donkerder kleur oogschaduw aan op de rand van de oogkas die je iets verder aan de buitenkant van je oog laat doorlopen.

Gebruik heel weinig eyeliner voor een dunne lijn langs 2/3 van het onderste ooglid tot aan de buitenkant.

Uitpuilende ogen

uitpuilende ogen

Gebruik een donkere kleur oogschaduw en verspreid deze over het ooglid. Gebruik nooit lichte of metallic kleuren. Begin aan de buitenkant van laat het in de richting van de binnenkant vervagen.

Breng eyeliner aan op de rand boven het oog en veeg deze uit. Gebruik highlighter onder de wenkbrauw. Breng als je wilt met oogpotlood wat kleur aan op de binnenste rand van je ooglid, zodat de ogen wat kleiner lijken.

Ogen dicht bij elkaar

ogen die dicht bij elkaar staanBreng een donkere kleur oogschaduw aan vanaf de helft van het oog tot de buitenkant en iets daarbuiten. De binnenste helft kan je onbedekt laten of een hele lichte kleur geven. Bij het aanbrengen van de mascara borstel je de bovenste wimpers naar de buitenkant.

Ogen ver uit elkaar

ogen ver uit elkaarAls je de nadruk op de helft aan de binnenkant van het oog legt lijken ze dichter bij elkaar te staan. Breng eyeliner aan langs het onderste ooglid maar niet voorbij de buitenste ooghoek.
Kies een donkere of felle kleur voor op de rand van de oogkas maar veeg deze niet naar boven en naar buiten maar naar binnen. Naar de binnenkant van de wenkbrauw. Breng tenslotte een lichte kleur op je ooglid en breng mascara aan op de wimpers aan de binnenkanten van je oog.

Normale ogen

normaalAls je het geluk hebt dat je normale ogen hebt kan je de make-up gebruiken je ogen nog beter uit te laten komen. Gebruik eyeliner voor meer accent. Een lichte kleur op het ooglid en een donkerder kleur in de buitenste hoeken en rand van de oogkas voor meer diepte. Werk het af met mascara.

Hangende ogen

hangende ogenHierbij lijken de buitenste ooghoeken iets naar beneden te staan. Deze moeten dus met make-up opgehaald worden. Teken de buitenste hoeken met eyeliner iets omhoog. Vul de ruimte erboven en de boog van de oogkas met een donkere kleur oogschaduw. Gebruik een lichtere kleur in het midden van het oog en ooglid. Gebruik mascara alleen op de bovenste wimpers.

Ouder wordende ogen

ouder wordende ogenLaat je ogen jonger lijken door zachte lijnen en kleuren. Gebruik eyeliner rond de buitenhoeken van de ogen. Houd de lijn dun. Gebruik geen metallic of glanzende kleuren. Kies een zachte tint oogschaduw, mosgroen, lichtbruin of grijs en gebruik deze op de buitenste ooghoeken dicht bij de wimpers. Gebruik zacht perzik on je binnen boven ooglid. Kies liever geen zware mascara omdat dit er vaak te onnatuurlijk uitziet. Gebruik een dunne mascara, lichtjes opbrengen.