ogen groter laten lijken

Make-up tips voor grotere ogen

Laatst bijgewerkt:

Grote ogen zijn aantrekkelijk. Maar niet iedereen heeft van nature grote ogen. Met deze make-up tips kan je ze wel groter laten lijken.

Wat heb je in ieder geval nodig?

  1. Concealer of foundation
  2. Mascara
  3. Een wit oogpotlood
  4. Witte oogschaduw
  5. Evt. een wimperkruller

Daarnaast kan je als je wilt nog een highlighter, oogschaduw of eyeliner gebruiken.

Volg de 9 stappen om je ogen groter te laten lijken

1. Egale ondergrond

Maak met concealer of een goede foundation de huid rond je ogen egaal van kleur.


2. Krul je wimpers

Met wimpers kun je extra de nadruk op je ogen leggen. Maar als ze mooi naar boven krullen laat dat je ogen ook nog eens groter lijken. Neem een wimpertang en verwarm die een paar seconden met je föhn. Voel even of die niet te heet is. Krul je wimpers.

3. Eyeliner

Door een strakke lijn eyeliner aan te brengen boven je ogen, trek je dat gedeelte als het ware bij je ogen. Speel een beetje met de vorm en waar je eyeliner aanbrengt om er achter te komen wat voor jou het beste werkt. Alleen eyeliner boven je ogen, alleen eyeliner boven de buitenste helft of zowel boven als onder eyeliner gebruiken.

4. Mascara

Maak met mascara je bovenste wimpers donker. Als je blond hebt en een lichte huid gebruik dan bruin of donkergrijs. Als je donkere ogen hebt een een wat getinte huid kun je ook zwart gebruiken. Niet bij iedereen staat het mooi om mascara op je onderste wimpers wilt doen. Probeer het bij één oog en kijk wat je mooier vindt.

witte oogschaduw

5. Witte oogschaduw

Breng een klein beetje witte oogschaduw aan aan de binnenkant van je oog, waar je bovenste en onderste ooglid samen komen. Dit laat je ogen groter lijken en het wit van je ogen witter.

6. Wit oogpotlood

Kleur de binnenste rand van ogen, het randje boven je wimpers, wit met een oogpotlood. De rand lijkt nu bij je oogwit te horen en laat ze zo groter lijken. Als je dit effect nog wilt versterken, kun je met een donkere kleur oogpotlood of eyeliner nog een dunne lijn trekken tussen je wimpers.

wit lijntje

7. Wenkbrauwen

Zorg dat je wenkbrauwen goed gevormd zijn. Dit doet veel voor de uitdrukking van je gezicht. Haal altijd haartjes weg aan de onderkant van de wenkbrauwen. Ook dat vergroot je ogen als de ruimte tussen je oog en wenkbrauwen groter wordt, en het geeft je een open blik. Maar je wenkbrauwen vooral niet te smal. Laat ze ver genoeg doorlopen richting je slapen. De video hieronder laat ongeveer zien hoe je het doet.

8. Highlighter

Om het gebied tussen je oog en wenkbrauwen nog eens te benadrukken kun je een highlighter gebruiken onder je wenkbrauwen waar deze het hoogste is. Je zult zien dat het hierdoor lijkt of je oog wat omhoog getrokken wordt. Het filmpje hieronder laat het goed zien.

9. Blauw

Koele kleuren, maar vooral blauw laten het wit van je ogen witter lijken. Je ogen springen er daardoor extra uit en lijken groter. Dus probeer ook eens een blauwe eyeliner of blauwe oogschaduw.

Voorbeeld video

Kijk vooral even de video hieronder. Het laat je duidelijk zien hoe het ene oog groter lijkt door make-up dan het andere oog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]