blauwe oogschaduw

Blauwe oogschaduw?

Blauw is in, en ook blauwe oogschaduw. Maar er bestaan nogal uiteenlopende ideeën over.

Zo houdt de één zich strikt aan de regel om nooit blauwe oogschaduw te dragen en vindt de ander het hopeloos jaren ’60.

Dus hoe draag je het en kan iedereen het dragen?

Victoriaans

Blauwe oogschaduw lijkt een overblijfsel van de Victoriaanse tijd. In die tijd was het schoonheidsideaal voor vrouwen een witte, bijna doorschijnende huid waarbij de huid rond de ogen zo licht was dat die een blauwe gloed had.


Blauwe oogschaduw bij blauwe ogen

Het advies om geen blauwe oogschaduw te dragen als je blauwe ogen hebt wordt ook nogal eens gehoord. Het zou de kleur van de ogen teniet doen en flets maken. Nou is dat niet helemaal onwaar. Als je dezelfde tint blauwe oogschaduw kiest als de tint van je ogen dan zwak je de kleur van je ogen af. Maar er zijn zo veel tinten blauw. Kies je voor een blauwe tint die naar het paars gaat of naar het aqua dan heb je dat probleem niet en kun je ook met blauwe ogen blauwe oogschaduw dragen. Zoals op het plaatje hiernaast waar is gekozen voor een iets paarsachtige kleur blauw.

Kies oogschaduw bij de kleur van je huid

Belangrijker dan de kleur van je ogen bij het kiezen van de kleur oogschaduw is de kleur van je huid en haar.

Blond haar en een lichte huid

Kies voor een blauw-groene of blauwpaarse tint voor boven je ogen tot de arcadeboog en kies een iets lichtere tint waarmee je de kleur naar boven toe vervaagd. Je hoeft niet helemaal tot je wenkbrauwen te gaan. Gebruik een bruine mascara die je licht aanbrengt. Hou de rest van de make-up rustig.

Bruin haar en een lichte huid

Een blauwpaarse oogschaduw aangebracht aan de buitenkant van de bovenste oogleden zal heel mooi staan. Je kunt dezelfde kleur oogschaduw met een fijn kwastje ook onder je oog aanbrengen.

Rood haar en een lichte huid

Een lichte ijsblauwe kleur staat heel mooi bij dit type. Breng de oogschaduw niet te hoog op het bovenste ooglid aan en in een dun lijntje onder het oog.

Donkere huid en bruine ogen

Bij bruine ogen kun je met blauwe oogschaduw alle kanten op. Je kunt felle aqua tinten gebruiken, kobalt of lichte ijsblauwe tinten.

Algemene tips voor blauwe oogschaduw

  1. breng donkere tinten niet te hoog aan. Je ogen lijken dan dieper te liggen en kleiner.
  2. werk liever met twee of drie tinten oogschaduw, een donkere die je rond je oog aanbrengt en een lichtere tint waar je mee naar boven en naar buiten werkt zodat je met de vorm van je ogen kunt werken.
  3. gebruik geen zwarte eyeliner. Kies voor een tint eyeliner die iets donkerder is maar in de lijn van je kleur oogschaduw ligt.
  4. als je je ogen kleurig opmaakt, hou de rest van je make-up dan rustig. Gebruik zachte tinten, geen felle lipstick of blusher.
  5. pas de kleur van je oogschaduw niet aan bij de kleur van je kleding. Kijk liever naar de kleur van je ogen, de kleur van je huid en haar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]