parfum kiezen

Hoe test en kies je parfum?

Je bent op zoek naar een nieuwe geur, hoe vind je dan juist die geur die jij lekker vindt?

Kies je parfum

Hoe kies je parfum uit en hoe vind je de weg in het overgrote aanbod van verschillende merken en geuren?

Miskopen

Parfum is niet goedkoop. Het zou daarom jammer zijn als je iets koopt dat achteraf niet helemaal aan je wensen voldoet en je geen zin hebt om de parfum te dragen. Om miskopen te voorkomen is het nodig om je vooraf te oriënteren en zelf te testen.

Eigen smaak

Om te beginnen is net als bij eten of mode, iedereen heeft zijn eigen smaak, ook wat parfum betreft. De nieuwste geur van een bepaald merk of met de naam van een actrice of andere bekendheid hoeft dus niet automatisch jouw favoriete geur te zijn. Zelfs een parfum die je bij iemand anders heerlijk vindt ruiken, kan bij jou heel anders uitpakken. Er zit dus weinig anders op dan zelf te gaan testen.


Welke geursoorten hebben je voorkeur?

Op de pagina welke parfum past bij mij? kun je alles lezen over de hoofdgeuren en combinaties daarvan. Misschien weet je dan al welke geursoorten in ieder geval niet bij je in de smaak vallen, zodat je al weer een stap dichter bij je keuze komt.

kies je parfum

Ook belangrijk

Ook belangrijk om rekening mee te houden is het seizoen, je huidtype, en bij welke gelegenheid je het wilt dragen. In de winter en voor een feest of tijdens het uitgaan kun je een zwaardere geur kiezen dan in de zomer voor naar je werk. Als je een droge huid hebt kun je ook een iets zwaardere geur kiezen omdat hij dan sneller vervliegt dan als je een vette huid hebt.

Op naar de winkel

Heb een een beetje een idee naar welke richting jouw voorkeur uitgaat, dan kan je naar de winkel gaan. Niet om meteen iets te gaan kopen, maar om een geur uit te gaan testen. Vertel in de winkel naar welke geursoorten je voorkeur uitgaat, vraag of je aan drie of hooguit vier flesjes mag ruiken. Kies de geur die je op het eerste gezicht het beste bevalt en laat deze op de huid spuiten.

Tips bij het uitproberen

* Als je naar de winkel gaat om geuren uit te proberen, draag dan geen andere parfum, sterk ruikende deodorant of zeep.
* Test de parfum op je huid en niet op een strookje papier of op je kleding.
* Wrijf niet over je huid nadat je de parfum hebt aangebracht, je beschadigd hierdoor de geurmoleculen en verandert de geur.
* De middag is het beste tijdstip om naar de parfumerie te gaan omdat je reuk dan het sterkst is.
* Lees hier hoe de opbouw van een parfum is, en probeer de topnoten, basisnoten en

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *