Zeven schoonheden, hoeveel heb jij er?

Hoeveel van de zeven schoonheden heb jij?

Deze uiterlijke kenmerken worden al eeuwenlang beschouwd als de ultieme tekenen van uiterlijke schoonheid. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je geen schoonheid kan zijn als je geen van deze zeven schoonheden bezit. En je bent ook niet automatisch heel mooi naarmate je meerdere van deze schoonheidskenmerken hebt. Sterker nog, met sproeten of een spleetje tussen de tanden is echt niet iedereen even blij.

Wat zijn de zeven schoonheden?

lichte ogen en donker haar is één van de zeven schoonheden.

1. Lichte ogen en donker haar

of juist het omgekeerde: donkere ogen bij lichtblond haar. Dit zijn combinaties die niet veel voorkomen. Zwart haar en lichtblauwe of lichtgroene ogen is een klassieke combinatie en zorgt vaak voor een koele uitstraling. Voorbeelden van mensen met deze combinatie zijn:

Elizabeth Taylor, Courney Cox, Hugh Grant


2. Sproeten

Grappig is dat veel mensen met sproeten hier zelf een hekel aan hebben en zelfs moeite doen om ze weg te laten laseren. Misschien helpt het als ze weten dat het één van de zeven schoonheden is.

Een bekendheid met erg veel sproeten is Lindsay Lohan.


wimpers

3. Lange, gekrulde wimpers

Mooie, lange wimpers trekken de aandacht extra naar je ogen. Niet iedereen heeft mooie wimpers van zichzelf, maar gelukkig valt er met allerlei hulpmiddeltjes als mascara, eyeliner, wimpertang en evt. kunstwimpers heel wat aan te doen.


spleet tussen tanden

4. Spleetjes tussen de tanden

Ook niet iets waar iedereen even blij mee is, is het spleetje tussen de tanden. Veel mensen laten dat door een tandarts corrigeren. Een bekendheid met een spleetje is bijvoorbeeld Madonna.


kuiltjes in wangen

5. Kuiltjes in de wangen

De kuiltjes kunnen altijd te zien zijn of alleen bij het lachen tevoorschijn komen.


Amandelvormige ogen 1 van de 7 schoonheden

amandelvormige ogen
6. Amandelvormige ogen

Het woord zegt het al, ogen in de vorm van een amandel waarbij de buitenste ooghoeken iets omhoog gaan en de binnenste oogleden naar beneden.

Angelina heeft echte amandelvormige ogen, daarnaast lijkt ze ook donker haar en lichtgekleurde ogen te hebben. De moedervlek lijkt alleen op de verkeerde plek te zitten, boven haar rechterwenkbrauw. Maar gelukkig houdt ze nog genoeg schoonheid over.


moedervlek boven mond

7. Moedervlekje boven de lip

Een moedervlekje boven de lip is iets wat je bijna het handelsmerk kan noemen van supermodel Cindy Crawford.


Ook vaak genoemd als natuurlijk teken van schoonheid:

 • Venus kuiltjes
  Deze Venus kuiltjes of sacrio-iliacale kuiltjes komen bij sommige vrouwen voor en zijn symmetrisch geplaatst op de onderrug boven het bekken. Er wordt wel gezegd dat je ze kan krijgen door veel te sporten, maar dat blijkt niet waar.  Mannen schijnen ze in ieder geval erg sexy te vinden en ze zijn ook een aanwijzing van algemene gezondheid.
 • Loenzen
  Normaal gesproken staan de ogen recht en bewegen ze te gelijk. Bij vrouwen die loenzen staan de ogen niet helemaal recht of bewegen ze bij het draaien niet tegelijk mee.
 • Omhoogwijzende mondhoeken
  Omhoogwijzende mondhoeken geven je een positieve en vrolijke blik. Het lijkt een beetje op lachen.
 • monroe
  V-vormige haarinplant

  Ook een V-vormige haarinplant wordt vaak nog genoemd als aangeboren schoonheid. Een bekend voorbeeld van de laatste is Marilyn Monroe.