De laatste denim trends

Wie kan er zonder spijkerbroek? Ik niet in ieder geval. En dat geeft niets. Spijker of denim is populairder dan ooit.

De eerste spijkerbroek stamt al uit 1860. Maar pas na 1950 werd de jeans, die oorspronkelijk voor mijnwerkers, cowboys en landarbeiders was ontworpen, populair bij jongeren. Sindsdien is er met de spijkerbroek en hele jeansmode heel wat gebeurd. Van een praktisch kledingstuk werd het een mode-item dat zich steeds aanpaste aan de trends: wijd, strak, kort, lang, donker, licht, gaten of geen gaten. Het blijft ieder seizoen weer afwachten hoe de spijkermode er nu weer uit zal zien. Maar één ding is zeker, het zal zeker niet ontbreken.

Dit seizoen, zomer 2017

In de 2017 zien we:

  • veel lichte en gebleekte denim
  • onafgewerkte naden, rafels
  • kant, gehaakt of geborduurde onderdelen
  • applicaties

Verder veel jumpsuits, zowel met lange als met korte broek, veel jeans jurkjes en blouses.

Spijkerjack 2.0

Gewone spijkerjacks zijn er ook nog wel, maar je ziet steeds meer denim jacks met applicaties, borduursels en andere versiering. Bomberjacks in denim stof zijn ook populair.

jeans jacks

1. Geborduurd jasje van Tom Tailor 2. Bewerkt jasje met gehaakte mouwen van Desigual 3. Bomber jack van Pepe Jeans in denim stof.

Deze en andere jacks vind je in de shop

Versierde jeans

Het model van de jeans lijkt iets te veranderen. De broeken worden wat hoger in de taille, dus vaker high rise of mid rise. Ripped jeans of broeken met destroyed details zijn er nog steeds en die trend lijkt nog steeds niet over het hoogtepunt heen. We zien ook nog steeds veel versierde jeans met b.v. verfspetters, parels of patchwork.

jeans versierd

1. Spijkerbroek van G-Star met verfspetters 2. Jeans van Hallhuber met parels 3. Jeans met patchwork van G-Star.

Deze en andere jeans vind je in de shop

De jeansjurk

Jeansjurken of spijkerjurken zijn heel populair. Vooral de blousejurken. Maar je ziet ook steeds meer andere modellen in denim stof.

spijkerjurken
1. Jeansjurk van het merk Vanilla, 2. Off-shoulder jurk van Warehouse  3. Blousejurk in lichte denim kleur.

Deze en andere denim jurken vind je in de shop

De jumpsuit

Jumpsuits met korte of lange pijpen zijn nog steeds populair.

denim jumpsuits

 

1. Jumpsuit met korte pijpen van Object 2. Een nauw aansluitende jumpsuit van Lost Ink 3. Een jumpsuit zonder mouwen van Q/S.

Deze en andere jumpsuits vind je in de shop

Wijd

Hoewel al een paar seizoenen gezegd wordt dat de trend wijder wordt, is de skinny jeans nog onverminderd populair. Toch begint het aantal wijdere broeken langzaam aan toe te nemen.

flare jeans

Kijk voor de nieuwste jeans met wijde pijpen in de shop

Jeans tops

Opmerkelijk is dat je jezelf dit seizoen van top tot teen in denim kan steken. Dus zijn er ook tops. Veel mouwloze blouses en andere topjes.

  1. Mouwloze blouse van Hollister & Co. 2. Off shoulder top van Denim & Supply Ralph Lauren, 3. Top van verschillende kleuren denim van Denham.

Kijk voor deze en meer tops  in de shop

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *