Mascara tips en trucs

Tips en trucs voor het aanbrengen van mascara

Mascara is een veelgebruikt en zeer gewaardeerd make-up artikel. Geen enkel make-up artikel wordt ook zo vaak verbeterd en vernieuwd als mascara, als je de reclames moet geloven tenminste.

Wat kan je verwachten van een goede mascara?

Een goede mascara moet je wimpers kleuren, voller en/of langer maken, niet klonteren en liefst waterproof zijn.

verschillende mascara soorten
mascara borsteltjes

Welke kleur mascara kies jij?

Allereerst de kleur. Heb je lichte wimpers kies dan bruine mascara. Heb je donkere wimpers kies dan zwarte mascara. Als je mascara kiest die te donker is voor de kleur van je huid en haar dan krijg je een harde uitdrukking.

aanbrengen mascara

Het aanbrengen van de mascara

1. Schoon maken

Zorg dat de huid en wimpers goed schoon zijn. Om oude lagen waterproof mascara te verwijderen is een goede, niet vette remover nodig. Als je wimpers vettig zijn zal de mascara minder goed blijven zitten.

2. Eerst eyeliner

Wil je naast mascara ook nog oogschaduw of eyeliner gebruiken, doe dat dan nu.

3. Krullen

Als je wimpers niet vanzelf krullen, dan kun je nu een wimperkruller gebruiken. Zorg dat de wimperkruller schoon is. Een warme wimperkruller zorgt ervoor dat je wimpers langer gekruld blijven. Je kunt de wimperkruller verwarmen door er met een hete föhn 10 seconden op te blazen of hem in heet water te leggen. Wel controleren of hij niet te heet is voor je hem gebruikt. Plaats de kruller zo dicht mogelijk bij de implant en knijp hem dicht voor een paar seconden

4. Zigzaggen

Breng nu de mascara aan. Begin bij bovenkant bij de implant van de bovenste wimpers. Werk langzaam naar de toppen van de wimpers. Herhaal dit aan de onderkant van de bovenste wimpers. Als je horizontale of zigzaggende bewegingen maakt, worden je wimpers vooral voller.  Herhaal dit maximaal nog één keer voor een voller en dramatischer effect. Doop je borsteltje niet opnieuw in de mascara maar gebruik het restant om je onderwimpers mee te bewerken.

5. Uitkammen

Hierna kun je je wimpers nog met een wimperkam of borsteltje doorwerken om plakken en samenklonteren van haartjes te voorkomen. Je kan hier ook een (nieuwe) tandenborstel voor gebruiken.

trucs mascara

Mascara trucs

Gebruik deze trucs om je wimpers voller te laten lijken

1. Gebruik een kleurloze primer

Als je eerst een laagje kleurloze primer aanbrengt en daarna pas je mascara krijg je een extra vol effect.

2. Laagje poeder op de wimpers

Dit is een eenvoudig trucje dat je een moet proberen. Eerst wat (baby)poeder op je wimpers, en dan een paar lagen mascara.

3. Gebruik twee kleuren mascara

Breng eerst een paar lagen bruine mascara aan en vervolgens gebruik je zwart om de uiteinden er mee te kleuren. Dit geeft een idee van diepte en je wimpers zien er daardoor voller uit.

4. Stippeltjes eyeliner tussen je wimperaanzet

Voor een voller effect, zet je met een vloeibare eyeliner kleine stipjes tussen de aanzet van de haartjes.

5. Bovenkant

Vergeet de bovenkant van je wimpers niet. Dit maak echt een verschil. Bovendien ziet het er ook mooi uit als je met je ogen knippert of als je naar beneden kijkt.

 

Mascara tips voor gebruik

  1. Wordt je mascara dik of taai? Dan is het tijd om hem te vervangen. Een mascara gaat gemiddeld drie maanden mee.
  2. Is je mascara uitgedroogd? Lees hier wat je daaraan doet.
  3. Deel je mascara en andere oogmakeup niet met anderen. Een ooginfectie heb je snel opgelopen.
  4. Als je oogschaduw, of oogpotlood aanbrengt na je mascara bestaat de kans dat er deeltjes van de oogschaduw op je wimpers vallen.
  5. Het wordt vaak makkelijker om je mascara aan te brengen als je het borsteltje iets buigt.
  6. maak geen pompbewegingen in het flesje van de mascara. Je brengt dan extra lucht naar binnen waardoor de mascara eerder uitdroogt. De kans op bacteriën wordt ook groter.
  7. Krul de wimpers altijd voor en nooit nadat je mascara hebt aangebracht. De kans dat je wimpers afbreken of beschadigen wordt er groter door.
  8. Probeer niet te knipperen zolang je (gekrulde) wimpers niet droog zijn. De kans is anders groot dat ze afgeven op je huid.
  9. Verwijder de mascara en andere make-up voordat je gaat slapen. Doe je het niet worden je wimpers eerder breekbaar en broos.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *