dried mascara

Wat doe je met een uitgedroogde mascara?

Wat doe je met een uitgedroogde mascara? Gooi je  hem weg? Of kun je er nog iets mee doen zodat je hem nog kan gebruiken?

Mascara is één van de  meest gebruikte makeup artikelen. Dus waarschijnlijk heb jij er ook minstens één van in je make-up tas. Je kunt mascara voor een paar euro kopen, maar wil je een duur merk mascara, dan betaal je al gauw meer dan 30 euro. Maar of je nu veel of weinig betaalt, mascara droogt snel uit door het gebruik. Het wordt dan steeds moeilijker om de mascara op het borsteltje te krijgen en het lijkt dan ook minder goed aan je wimpers te hechten. Veel pompbewegingen maken dit alleen maar erger, want daardoor komt er alleen maar meer lucht in het flesje waardoor het nog meer uitdroogt.

Hoe lang gaat mascara mee?

Mascara gaat maximaal 6 maanden mee. Dus is je mascara ongeveer zo oud, dan is het waarschijnlijk het beste om hem te vervangen. Is je mascara nog niet zo oud en toch uitgedroogd? Dan is het de moeite waard om te kijken of je er nog iets mee kan doen.

Wat kan je doen?

Je hebt misschien de neiging om een paar druppels water bij je uitgedroogde mascara te doen, maar dat gaat niet werken. Zeker niet als je waterproof mascara hebt. Dit werkt wel, ook bij waterproof mascara:


  1. Eerst moet je de uitgedroogde mascara die hard is geworden weer zacht maken. Breng daarvoor in een pan wat water aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg de mascara, met de dop er stevig op, een paar minuten in het hete water. Neem de mascara uit de pan.
  2. Heb je vloeistof voor lenzen, doe dan 1 of 2 druppeltjes ervan bij je mascara. Sluit de mascara en schud even flink. Heb je geen lenzenvloeistof? Neem dan een druppeltje olie. Dan kan bijvoorbeeld zijn: babyolie, amandelolie of eventueel olijfolie.

Het verwarmen kan je vaker herhalen. Maar je kan natuurlijk niet onbeperkt olie of vloeistof blijven toevoegen omdat de samenstelling van de mascara dan gaat veranderen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *