laser ontharen

Zo kom je definitief van je ongewenste haargroei af

Vrouwen besteden best veel tijd, moeite en geld aan het regelmatig ontharen van allerlei lichaamsdelen. Toch zijn er ook methoden om definitief van je ongewenste haargroei af te komen, zoals laser ontharen.

Voordelen van definitief ontharen

Natuurlijk kan je je benen, bikinilijn en oksels regelmatig scheren of waxen. Maar denk je eens in welke voordelen het heeft om voorgoed van die ongewenste haargroei af te zijn:

  • Je hoeft nooit meer over ontharen na te denken als je onverwacht een rok aan wilt trekken of wilt gaan zwemmen.
  • Je hebt nooit meer last van rode bultjes, wondjes na het scheren of andere irritaties na het ontharen.
  • Nooit meer last van ingegroeide haren.
  • Je benen, oksels, bikinilijn of andere onthaarde delen van je lichaam zijn altijd zacht, geen harde stoppels meer.

Hoe werkt laser ontharen?

Heb je genoeg van scheren, waxen of ontharingscrèmes? Dan is laser ontharen zeker een optie om eens goed over na te denken.


Bij laser ontharen worden de haartjes met wortel en al vernietigd. Je haar groeit steeds langzamer terug en valt uiteindelijk uit. Hiervoor zijn wel een aantal behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor definitieve ontharing. Tussen de verschillende behandelingen zit er ongeveer 4-8 weken. Dat betekent dat je in totaal wel een half jaar tot een jaar bezig kan zijn. Gelukkig neemt de haargroei met iedere behandeling verder af. Dus je ziet vanaf de eerste behandeling al wat resultaat.

Voor en na de behandeling zijn er wel bepaalde voorschriften waaraan je je moet houden. Zo mag je huid vooraf en erna niet blootgesteld worden aan zonlicht.

Afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt ontharen, duurt een laserbehandeling vanaf 10 minuten voor je gezicht of hals tot 60 minuten voor de gehele benen. De behandelingen zijn vrijwel pijnloos.

Verschil tussen laser ontharen en IPL

Voor verschillende beauty-problemen is er een laserbehandeling mogelijk. De lasers die gebruikt worden voor het definitief ontharen, zorgen voor een hele sterke, gerichte laserstraal die heel precies een haarzakje kunnen vernietigen zonder dat het invloed heeft op de omliggende huid. De nieuwste lasers zijn geschikt voor elk huidtype, elke huidtint en elke kleur haar, dus ook voor lichtblond of grijs haar.

Deze lasers verschillen van IPL lasers. IPL (Intense Pulse Light) apparaten hebben een minder krachtige lichtstraal die zich bovendien over een groter gebied verspreidt. De apparaten om thuis te ontharen, werken ook met IPL. Ze beschadigen het haarzakje maar vernietigen het niet. Daarom zal het haarzakje zich naar verloop van tijd weer herstellen waarna de haar weer zal gaan groeien. Een IPL behandeling is niet geschikt voor een donkere huid en niet voor lichtblond of grijs haar.

Wat kost laser ontharen?

De prijs van een behandeling verschilt per lichaamsdeel. Hoe groter het gebied dat onthaart moet worden, hoe hoger de prijs. Die behandeling moet gemiddeld 6-8 keer herhaald worden en soms nog vaker. De prijs per behandeling varieert van gemiddeld 50-300 euro per behandeling. Het is niet goedkoop, maar dan ben je wel voorgoed van je ongewenste haargroei af.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]